U LABIRINTU LAŽNIH PREDIZBORNIH OBEĆANJA

Zašto BH Telecom svakog mjeseca Pinku daje 120.000 hiljada eura, a svim domaćim televizijama ni marke?!

Biznis Klub09.02.21, 16:16h

Zašto BH Telecom svakog mjeseca Pinku daje 120.000 hiljada eura, a svim domaćim televizijama ni marke?!
Već dvije godine se iza scene vode pregovori između BH Telecoma i najgledanijih domaćih televizijskih kuća o tome kako da Telecom, zbog interesa njihove platforme Moja TV, počne da participira u troškovima domaće televizijske produkcije. Međutim...

 

 

Dok se posljednjih sedmica vodi bespoštedan medijski i produkcijski rat između Telemacha i Telecoma Srbije, zbog čega posljedice osjećaju i pretplatnici u Bosni i Hercegovini, očekivalo se da će BH telecom iskoristiti novonastalu situaciju i nametnuti se na tržištu sa svim prednostima koje, u ovom trenutku, ima u odnosu na ove operatere.


Međutim od toga očito nema ništa, a sa trenutnim rukovodstvom čini se i da zadugo neće biti... No, ima tu i drugim problema, tačnije neriješenih odnosa i situacija, zbog čega je BH Telecom često na meti kritika.   


Naime, kako piše Avaz u današenjem tekstu, već dvije godine se iza scene vode pregovori između BH Telecoma i najgledanijih domaćih televizijskih kuća o tome kako da Telecom, zbog interesa njihove platforme Moja TV, počne da participira u troškovima domaće televizijske produkcije.


Međutim, domaće tv kuće su se našle u lavirintu predizbornih lažnih obećanja i od velikih priča ostala je samo jedna moralno, patriotski i profesionalno krajnje nedopustiva situacija, tvrdi Avaz.


Naime, BH Telecom svakoga mjeseca plaća nevjerovatnih i vrtoglavih 120.000 eura televiziji PINK da bi ona bila emitirana u sistemu Moje TV. Suprotno tome, FACE TV, Kanal O, Hayat i druge komercijalne televizije ne dobijaju niti jednu marku, iako punjenje kase BH Telecoma ide isključivo iz džepova građana Federacije BiH.


Pokušaj unošenja smutnje da se za ovakvo stanje optuže ljudi koji nisu iz SDA - a najodgovorniji čovjek BH Telecoma, Sedin Kahriman, čije su odluke jedino izvršne, izabran je nedavno za povjerenika SDA u Kantonu Sarajevo - završio se neuspješnim razgovorima između predstavanika domaćih televizija i predstavnika BH Telecoma, navodi Avaz


Epilog tog sastanka je veoma jednostavan – kočničar cijelog projekta, Muamer Hadžović, obećao je da će danas dati ostavku na mjesto izvršnog direktora za razvoj poslovanja u BH Telecomu.


Međutim, disciplinaranje domaćih televizijskih kuća, koje vrh SDA radi preko dva (očigledno virtualna) projekta za domaće televizije, morat će dobiti epilog na mjestima gdje se jedino o tome može i treba odlučivati - Nadzornom odboru BH Telecoma, Parlamentu FBiH ili Vladi FBiH.


S obzirom da neko godinama, bez ikakvog tendera, nemilice puni kasu TV Pink iz Srbije, vjerovatno u svemu ima posla i za Tužilaštvo BiH, koje je nadležno za međudržavni kriminal, zaključuje se u Avazovom tekstu.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još