Suljić ostaje u pritvoru

Detalji zločina u Tuzli: Zajedno su pili, a onda mu je zadao smrtonosne ubode nožem u grudi

Hronika08.02.21, 12:16h

Detalji zločina u Tuzli: Zajedno su pili, a onda mu je zadao smrtonosne ubode nožem u grudi
Šemo Suljić se tereti da je tokom svađe i fizičkog sukoba Marijanu Zekanoviću kuhinjskim nožem nanio dvije ubodne rane u predjelu grudnog koša i više povreda po drugim dijelovima tijela

 


Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Šemu Suljića (45) iz Tuzle, koji se sumnjiči za ubistvo, potvrđeno je iz Tužilaštva TK-a.

 

- Suljić je osumnjičen da je u večernjim satima 4. februara 2021. godine u kući u kojoj stanuje u tuzlanskom naselju Kojšino, tokom svađe i fizičkog sukoba sa Marijanom Zekanovićem, sa kojim je prethodno konzumirao alkohol, Zekanoviću kuhinjskim nožem nanio dvije ubodne rane u predjelu grudnog koša i više povreda po drugim dijelovima tijela i usmrtio ga, navode iz tuzlanskog Tužilaštva.

 

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK su osumnjičenog lišili slobode, obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

 

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

 

- Po naredbi tužioca se provode različita vještačenja te druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za ovaj događaj - navode iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!