glasanje za gradonačelnika mostara

Irma Baralija tvrdi: Sve je ovo izrežirano, dogovor HDZ-a i SDA... Cijeli dan bio je cirkus i predstava!

Front05.02.21, 19:48h

Irma Baralija tvrdi: Sve je ovo izrežirano, dogovor HDZ-a i SDA... Cijeli dan bio je cirkus i predstava!
Baralija je rekla i da se kandidirala kao opcija za sve one koji su htjeli glasati hrabro, ali da je teško danas u Mostaru glasati hrabro

 


U tijeku je glasanje za novog gradonačelnika Mostara, odnosno drugi krug u koji su ušli Mario Kordić i Zlatko Guzin.


U prvom krugu glasovanja Mario Kordić kandidat HDZ-a BiH dobio je 14 glasova, Zlatko Guzin iz SDA 11, a Irma Barlalija iz BH Bloka 5 glasova. Suzdržanih je bilo pet.


S obzirom na to da nijedan od predloženih kandidata u prvom krugu glasanja nije dobio potreban broj glasova ulazi se u drugi u koji su ušli Guzin i Kordić.


U pauzi se novinarima obratila Irma Barlalija koja smatra da je sve izrežirano.


- Mislim da je sve izrežirano, i da je ovo dogovor HDZ-a i SDA koji je već postojao od ranije i da je cijeli dan bio cirkus i predstava. Ali, na to smo i navikli, to je bilo i očekivano. To su stari uigrani koalicijski partneri - kazala je  Barlalija.


Dodala je da se kandidirala kao opcija za sve one koji su htjeli glasati hrabro, ali da je teško danas u Mostaru glasati hrabro.


U tijeku je pauza, a vijećnici za gradonačelnika glasaju javno.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 114

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još