Danas sanacija cijevi

BH-Gas: Popravka gasovoda počinje iza 10 sati, hvala potrošačima što su ispoštovali naše zahtjeve

Hronika05.02.21, 09:15h

BH-Gas: Popravka gasovoda počinje iza 10 sati, hvala potrošačima što su ispoštovali naše zahtjeve
Svi potrošači prirodnog gasa koji nisu prešli na alternativno gorivo su uredno snabdjeveni potrebnim količinama prirodnog gasa, piše Salkić

 

V. d. direktora BH-Gasa Jasmin Salkić danas je uputio saopćenje za javnost koje prenosimo u cjelosti:

 

- U cilju pravovremenog informisanja javnosti, a vezano za sanaciju cijevi na magistralnom gasovodu Šepak-Zvornik-Sarajevo želimo izvjestiti o sljedećem:

 

Radovi na sanaciji magistralnog gasovoda će započeti nakon 10 sati dana 05.02.2021. godine i ovo je informacija koju je BH-Gas dobio od Gas Prometa koji je zadužen za ovu sanaciju.


Istovremeno, svi potrošači prirodnog gasa koji nisu prešli na alternativno gorivo su uredno snabdjeveni potrebnim količinama prirodnog gasa.


Poštrošnja prirodnog gasa je usklađena sa zahtjevima koje smo dostavili potrošačima i to na način da su svi koji imaju alternativu, i koji to mogu, prešli su na korištenje alternativnih goriva, a individualni potrošači su uskladili svoju potrošnju i trenutna potrošnja je i manja od očekivane.

 

Snabdijevanje potrošača iz akumulacije će biti nastavljeno na predviđeni način sa ciljem da za vrijeme sanacije svi individualni potrošači/domaćinstva imaju prirodni gas. Sada sve zavisi za koje vrijeme će se radovi okončati i BH-Gas će u slučaju bilo kakvih odstupanja u dogovorenom odmah obavijestiti javnost.

 

Zahvaljujemo se svim potrošačima/korisnicima prirodnog gasa što su ispoštovali sve zahtjeve BH-Gasa, a posebno što su individualni/građani potrošači prilagodili svoju potrošnju novonastaloj situaciji i zahtjevima situacije koja traži racionalno korištenje prirodnog gasa kako ne bi došlo do potpune obustave isporuke prirodnog gasa prema individualnim potrošačima - poručio je v.d. direktora BH-Gasa Jasmin Salkić.
   

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!