VIDEO/ spaja obale neretve

Ukazali se prvi obrisi mosta Počitelj: Kada se izgradi, bit će najduži na koridoru Vc... Pogledajte kako izgleda!

Biznis Klub04.02.21, 20:32h

Ukazali se prvi obrisi mosta Počitelj: Kada se izgradi, bit će najduži na koridoru Vc... Pogledajte kako izgleda!
Kada se izgradi, bit će to najduži most na koridoru Vc sa svojih 945 metara i visine od 100 metara, i koji će spojiti dvije obale rijeke Neretve

 

 


Nešto više od godinu dana koliko je prošlo da je krenula izgradnja poddionice Počitelj-Zvirovići u dužini od 11 kilometara, gdje se s jedne strane ova trasa autoceste koridora 5C približava spoju sa Evropskom unijom, s druge, već se naziru obrisi kolosalnog mosta Počitelj.


Kada se izgradi, bit će to najduži most na koridoru Vc sa svojih 945 metara i visine od 100 metara i koji će spojiti dvije obale rijeke Neretve.


Posao izgradnje ovog mosta dodijeljen je kineskim kompanijama, a podizvođač je širokobriješki „Hering“.


Tako je most Počitelj već dobio prve obrise, a kada se izgradi, s njega će se pružati poseban pogled na dolinu Neretve, prenosi Avaz.


Izgradnja poddionice Počitelj – Zvirovići financira se iz sredstava Europske investicijske banke (EIB) u visini od 100 miliona eura i bespovratnim sredstvima Evropske unije u visini od pet miliona eura. Rok izgradnje za dio do mosta je 24 mjeseca, a za most Počitelj 30 mjeseci.


Iz „Heringa“ su danas objavili video s gradilišta mosta. Pogledajte kako izgleda...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!