Nekadašnja manekenka i voditeljica

Lijepa Sarajka, danas uspješna blogerica u braku s turskim biznismenom: Jelena Jugović Tuncel sa blizancima u rodnom gradu

ŽENA iN29.01.21, 18:15h

Lijepa Sarajka, danas uspješna blogerica u braku s turskim biznismenom: Jelena Jugović Tuncel sa blizancima u rodnom gradu
"Postala sam strpljivija i sad su oni centar mog svijeta. Sve svoje obaveze planiram nakon što njihove želje ispunim i pripremim ih za dan"

 

 

 

Jelena Jugović Tuncel, nekadašnja manekenka i voditeljica, a danas uspješna blogerica s adresom u Istanbulu, januarske dane iskoristila je za posjetu rodnom Sarajevu. Zajedno s njom stigli su i blizanci, Kalina Deniz i Aleksandar Mert, koji će krajem januara proslaviti treći rođendan. U videima koje objavljuje na društvenim mrežama vidljivo je koliko uživaju u porodičnim druženjima. S brojnim pratiteljima podijelila je i najljepše trenutke njihove zimske čarolije u bh. prijestonici.


Jelena je za magazin Azra sumirala utiske iz prethodne godine, te govorila o odgoju blizanaca, životu u Turskoj, braku s biznismenom Metinom Tuncelom.


Budući da je početak godine, u kojoj se nadamo da će se okončati teška dešavanja pandemijske 2020., možete li sumirati kakva je Vama bila godina iza nas?


– Bila je, uistinu, izazovna, kako za sve ljude, tako i za moju porodicu i mene. Naučila sam mnogo toga i koliko god zvučalo čudno, ipak sam uzela iz nje ono najbolje: družila se u krugu porodice, čitala i radila na sebi. Bila je ovo sjajna prilika za sve ljude da propitaju i spoznaju jačinu svog uma i mentalnog stanja.


I u Istanbulu, ogromnom gradu izrazito brzog načina života, kretanja, velikih gužvi, s pandemijom se štošta promijenilo, naročito zbog policijskog sata i zabrane kretanja vikendom. Kako sve to utječe na Vas i djecu?

 

– Istanbul je grad koji živi 300 na sat i turistima je dozvoljeno kretanje. To je grad koji prima sve ljude, prihvata i voli i drugačije kulture. Djeca imaju ograničenje do 16 sati, a vikendom smo svi u karantinu. Ali, s obzirom na to da smo u Sarajevu za praznike, sada je mnogo lakše, djeca se igraju na snijegu uz ostatak familije, koja ih je poželjela, kao i oni njih.

 

Vi ste i sredinom prošle godine s djecom boravili kod porodice u Sarajevu, što ukazuje na to da često dolazite. Koliko vremena provodite u BiH godišnje i kako djeca reagiraju na te promjene?

 

– Trudim se da smo u Bosni nekoliko puta godišnje. Ipak, ovdje su moji roditelji i sva porodica, tako da se i djeca požele naše prirode i slobode koju ovdje imaju. Oni reagiraju sjajno, osim što već u 19 sati žele u krevet, jer je to u Istanbulu 21 sat.


Razmazi li rodbina Merta i Kalinu kada su u Sarajevu?

 

– Apsolutno, to je konstantna igra i veselje, nekad ne mogu da obavim telefonski razgovor koliko vrište i uživaju s dekom i bakom.

 

Oni već pričaju naš jezik i turski, iako za većinu roditelja predstavlja problem djecu naučiti dva jezika. Kako ste Vi u tome uspjeli?

 

– Djeca su jako intuitivna i u ovom periodu života kao spužve. Imitiraju i posmatraju nas, tako da im se nikad nije desilo da se meni obrate na turskom, a ocu na našem jeziku. Oni tačno znaju i osjete sve prirodno.

 

Krajem januara 2018. postali ste majka blizanaca. Koliko se Vaš život promijenio s njihovim dolaskom?

 

– Mnogo. Postala sam strpljivija i sad su oni centar mog svijeta. Sve svoje obaveze planiram nakon što njihove želje ispunim i pripremim ih za dan.

 

Šta je to što ste Vi najviše naučili kroz život s blizancima?

 

– Da je sve moguće kad imamo dovoljno dobre volje, da je veoma važno pristupiti im kao individuama koje se, ipak, razlikuju. Izazovno je promatrati ih, posebno zato što su blizanci različitog spola, tako da je to dupli posao za odgoj i pristup.

 

Kako izgleda jedan Vaš dan s njima?

 

– Nikad nije isti, a trudim se da tako i bude. Promjene nam svima prijaju, tako da nekada odemo do obližnjeg parkića, ponekad na neko dešavanje na evropskoj strani koje će im biti zabavno, a nekad uživamo u igri kod kuće.

 

Najvažnija lekcija koju Vas je naučilo majčinstvo?

 

– Postala sam hrabrija, nemam više nikakve strahove. Zaista, biti majka je poseban osjećaj, kao da dobiješ neku vanzemaljsku snagu i ništa ti nije problem za njihovu sreću.


Nastavak razgovora čitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook