VIDEO/ Skandal koji odzvanja

Bivšoj Trumpovoj savjetnici prijeti zatvor: Objavila je fotografiju obnažene 16-godišnje kćerke

Hronika29.01.21, 08:41h

Bivšoj Trumpovoj savjetnici prijeti zatvor: Objavila je fotografiju obnažene 16-godišnje kćerke
Iako nije poznato je li Kellyanne Conway namjerno objavila spornu fotografiju ili je bila hakirana, zbog kršenja zakona mogla bi završiti iza rešetaka

 


Nakon što je bivši američki predsjednik Donald Trump iza sebe ostavio popriličan nered, čini se da se problemi vezani uz njegovo ime ne prestaju pojavljivati. Naime, Kellyanne Conway, njegova bivša savjetnica, u ponedjeljak je na Twitteru, prema pisanjima stranih medija, objavila sliku svoje 16-godišnje kćeri Claudie u toplesu.

 

Nepromišljen i kažnjiv čin

 

Nije poznato zašto je Conway napravila ovaj nepromišljen i kažnjiv čin, a predstavnik Twittera za magazin Variety je rekao da je da timovi kompanije istražuju incident i da aktivno uklanjaju sve fotografije koje krše njihova pravila.

 

Inače, fotografija je objavljena putem nedavno pokrenute Twitterove značajke "Fleets", slične Storyjima na Instagramu i Snapchatu, koja nakon 24 sata briše objave.

 

Iako je fotka uklonjena, korisnici Twittera bili su brži od administratora ove popularne društvene mreže pa su sačuvali fotografiju i podijelili je na svojim profilima.

 

Nadalje, Claudia je na TikToku nakon toga objavila videozapise koji potvrđuju da je fotografija autentična. Ta videa su također uklonjena, no brzi korisnici su ponovno objavili kopije. Na videima je Claudia nagađala da je njena majka možda slučajno objavila spornu fotografiju.

 

"Pretpostavljam da me je mama fotkala kako bi to jednog dana iskoristila protiv mene, a onda ju je neko hakirao ili nešto. Doslovno nemam riječi. Ako je negdje vidite, slobodno prijavite", rekla je vidno uzrujana Claudia.

 

U drugom videu čudila se kako bi iko imao takvu fotku u mobitelu, pogotovo ne majka pa se neće čuditi ako Kellyanne završi u zatvoru.

 

Poljuljan odnos

 

Među zadnjim Claudijinim objavama na TikToku čini se da je odnos između njih dvije na klimavim nogama jer je Claudia majku optužila za verbalno i fizičko nasilje. U augustu 2020. Kellyanne je najavila da se povlači s mjesta Trumpove savjetnice kako bi se usredotočila na svoju porodicu nakon što je Claudia tvrdila da traži emancipaciju od roditelja zbog navodnih "trauma i zlostavljanja".

 

Nakon što su mnogi Kellyanne zaprijetili zatvorom, Claudia je upozorila ljude na društvenim mrežama da prestanu zvati vrhovne institucije. Rekla je da će se ona i njena majka malo "odmoriti od društvenih mreža" i poraditi na svom odnosu. Također je naglasila da prijetnje njenoj porodici utječu i na nju samu.

 

Iako je bila vrlo ljuta na nju, ubrzo je promijenila mišljenje i pružila joj podršku.

 

"Znam da moja mama nikada, ali nikada neće objaviti bilo što što bi me tako namjerno povrijedilo i vjerujem da je bila hakirana", zaključila je Claudia Conway.

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!