Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle

'Ne može pismo Zlatana Begića oboriti Tuzlu, ni većinu u Gradskom vijeću... I on je promijenio mnoge stranke'

Front28.01.21, 17:11h

'Ne može pismo Zlatana Begića oboriti Tuzlu, ni većinu u Gradskom vijeću... I on je promijenio mnoge stranke'
Nisam tu da ugrozim BH blok nego da na sve načine, kako god mogu, ojačam BH blok, kaže Imamović

 

Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, kazao je u emisiji Dan uživo na N1, da se većina u Gradskom vijeću Tuzle nije raspala.

 

“I Zlatan Begić je promijenio mnoge stranke. Gospodin Jurić je bio član HDZ-a, ali od 2020. više nije, on je prijedlog PDA. Znači HDZ nije u većini, nije u Skupštini Kantona i ne može biti u većini pošto nemaju ni jednog poslanika u Skupštini Kantona”, rekao je Imamović, dodavši da s druge strane, Begić je u koaliciji sa HDZ-om u državnom parlamentu, te da “ne može pismo Zlatana Begića oboriti ovaj grad niti većinu u Gradskom vijeću”.

 

Pojasnio je i da te većine na lokalnom nivou nisu postavljene kao u višim nivoima vlasti.

 

“Ovdje šefovi službe, pomoćnici koje ja imenujem, kao osvajač te najvažnije izvršne funkcije su apolitične osobe, znači državni službenici. Mi dajemo nepristrasne prijedloge”, pojasnio je.

 

Zbog čega SDP može sa svima a ne može sa SDA u koaliciju, šta je dovelo do takvog stava?

 

“Radi se o kongresnim dokumentima i ja sam tu da ih primijenim. Zato što smo mi alternativa, različiti smo, pokušavamo oformiti jedan alternativni blok. l smatramo da budućnost BiH nije u jednonacionalnim strankama, nego u višenacionalnim strankama, jer je to primjereno biću BiH. Mi smo alternativa i BiH je potrebna alternativa”, rekao je.

 

Kazao je i da mu nije smetala kandidatkinja za gradonačelnicu Tuzle Mirjana Lepić iz Naše stranke.

 

“Ali bilo je dobro da je tu bila vertikala. Nekada vertikala nije moguća. Evo i sada kandidat iz Naše stranke nije s nama u većini, a bilo bi prirodno da bude. Nije tu bilo svađe. Uvijek sam za toleranciju. Nisam tu da ugrozim BH blok nego da na sve načine, kako god mogu, ojačam BH blok”, naveo je Imamović.

 

Podsjetio je i da je njegov slogan bio – vjerujte rezultatima, a ne riječima.

 

“Ponašam se i radim cijeli život u lokalnoj vlasti. Ljudi me dobro poznaju i nemaju loša iskustva. Imaju u mene povjerenje i bili su sigurni da ćemo nastaviti i izvršiti buduća obećanja”, istaknuo je.

 

Zašto se odustalo od projekta izgradnje istočne tribine stadiona Tušanj, odgovorio je i na to pitanje.

 

“Odustali smo i na vrijeme smo rekli da odustajemo. Ne isplati nam se praviti tribinu od 12 miliona maraka. Previše je para 12 miliona maraka, a nije puna ni postojeća zapadna ni sjeverna. Dakle, kada fudbalski klub Sloboda počne puniti stadion, onda ćemo završiti i taj posao. Ekonomski bi to bilo neisplativo. Građanima smo to objasnili i navijači su se s nama složili. Kada budu pune sjeverna postojeća i zapadna i kada Sloboda bude konkurisala da bude prvak BiH i ojača taj klub onda će se steći uslovi”, rekao je Imamović.

 

Saopćio je i da traže investitora, te da moraju biti oprezni kada se troše državne pare.

 

 

(Tuzlanski.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još