NAKON OSTAVKE DAMIRA MAŠIĆA

SDP i zvanično uveo povjereništvo u KO Sarajevo, a ko će biti novi šef? Evo ko su članovi...

Front28.01.21, 11:18h

SDP i zvanično uveo povjereništvo u KO Sarajevo, a ko će biti novi šef? Evo ko su članovi...
Povjereništvo je zaduženo da provede sve potrebne aktivnosti za pripremu i održavanje izbora u kantonalnoj organizaciji, kao i konstituisanje svih drugih organa kantonalne organizacije, interesno – političkih oblika organizovanja

 

 


Predsjedništvo Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine donijelo je i zvaničnu odluku o raspuštanju Kantonalne organizacije, te odluke o imenovanju povjerenika i povjereništva stranke.


Ovo je uslijedilo nakon ostavke Damira Mašića na mjesto šefa Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo, piše Raport.


Adnan Šteta imenovan je za Povjerenika u Kantonalnoj organizaciji SDP BiH Sarajevo. Pored povjerenika, imenovano je i povjereništvo čiji su članovi: Jasna Duraković, Benjamina Londrc, Saša Magazinović, Damir Mašić, Irfan Čengić, Adnan Korić, Arijana Huseinović-Ajanović i Kenan Magoda.

 

sdp-povjerenistvo-odluka


Povjereništvo je zaduženo da provede sve potrebne aktivnosti za pripremu i održavanje izbora u kantonalnoj organizaciji, kao i konstituisanje svih drugih organa kantonalne organizacije, interesno – političkih oblika organizovanja, u roku od 120 dana od dana usvajanja Odluke.


Za šefa KO SDP Sarajevo dva su najizglednija kandidata – Adnan Šteta i Igor Stojanović.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još