Poziv Tužilaštvu BiH

DF poručuje: Procesuirati Grujičića zbog poziva na otcjepljenje i napada na Sud BiH

Front27.01.21, 18:35h

DF poručuje: Procesuirati Grujičića zbog poziva na otcjepljenje i napada na Sud BiH
Kada se uz sve to imaju u vidu pozivi na otcjepljenje jednog bh. entiteta od države Bosne i Hercegovine, reakcija Tužilaštva Bosne i Hercegovine nikako ne bi trebala izostati

 

Demokratska fronta pozvala je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da u skladu sa zakonom privede i sasluša Mladena Grujičića s obzirom na pozive za rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine.

 

Smatraju da je Grujičić samim nepoštivanjem odluke Suda BiH o odbacivanju žalbi na odluku Centralne izborne komisije (CIK) BiH o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju, te nizom neutemeljenih optužbi na račun Suda BiH, grubo napao institucije države Bosne i Hercegovine, pokušavajući dovesti u pitanje njihov integritet.

 

- Kada se uz sve to imaju u vidu pozivi na otcjepljenje jednog bh. entiteta od države Bosne i Hercegovine, reakcija Tužilaštva Bosne i Hercegovine nikako ne bi trebala izostati - saopšteno je iz DF-a.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još