Foto/ Ne treba mu podsjetnik

Ima 25 godina parlamentarnog staža: Genjac naučio napamet tekst zakletve koju polaže kada preuzima mandat

Front27.01.21, 18:29h

Ima 25 godina parlamentarnog staža: Genjac naučio napamet tekst zakletve koju polaže kada preuzima mandat
U četiri mandata, uključujući i trenutni, Halid Genjac bio je obavezan da izgovori zakletvu, a valjda kako se mandati odmicali zakletvu je naučio napamet

 

Zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Halid Genjac od 1996. godine je zakonodavac, piše Press.


Građani Bosne i Hercegovine već izvjesno vrijeme zbijaju šale na račun Genjca s obzirom na to da se proteklih 25 godina ne mrda iz parlamentarne fotelje.


Nakon izbora Joa Bidena za predsjednika Amerike na društvenim mrežama postala je viralna objava u kojoj je navedeno da je Amerika od 1996. do danas promijenila pet predsjednika (Bill Clinton, George W. Bush, Barack Obama, Donald Trump i Joe Biden), a da se Genjac zadržao na poziciji parlamentarca.


U četiri mandata, uključujući i trenutni, Halid Genjac bio je obavezan da izgovori zakletvu, a valjda kako se mandati odmicali zakletvu je naučio napamet.


Na konstituirajućoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, održanoj 6. decembra 2018. godine, dok su svi zastupnici čitali zakletvu s papira, Genjac je tekst zakletve izgovarao – što bi se reklo – iz glave.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 61

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još