SK Bjelašnica odgovara unuci Alije Izetbegovića

'Ma kakva hajka, neko je iz publike viknuo....': Šta se zaista dogodilo tokom najave na 'Srebrnoj lisici'?

Hronika26.01.21, 12:08h

'Ma kakva hajka, neko je iz publike viknuo....':  Šta se zaista dogodilo tokom najave na 'Srebrnoj lisici'?
Želimo naglasiti da voditelj, koji je moderirao manifestaciju, nije spomenuo niti jedno ime osim takmičara, učesnika Kupa, te više puta pročitao imena naših partnera i sponzora, piše u demantiju

 

Nakon što se unuka Alije Izetbegovića, Selma Gičević, oglasila o javnom vrijeđanju porodice Izetbegović tokom ski-takmičenja 'Srebrna lisica' na Bjelašnici, stigao je demanti Malika Hadžimešića, predsjednika Ski-kluba Bjelašnica, koji prenosimo u cjelosti:

 

- Obraćamo se nastavno na otvoreno pismo upućeno predsjedniku SK Bjelašnica, dr. spec. Maliku Hadžimešiću sa obavezom da u cijelosti demantujemo navode pisma. Skijaški KUP Srebrna lisica je jedan od najznačajnih regionalnih sportskih manifestacija, koji se održava već trinaesti put na Bjelašnici. Svrha ove manifestacije je promocija zdravog života i sporta, a nikako nije imao, niti će imati notu bilo kakvog „poziva na hajku i širenja govora mržnje".

 

Želimo naglasiti da voditelj, koji je moderirao manifestaciju, nije spomenuo niti jedno ime osim takmičara, učesnika Kupa, te više puta pročitao imena naših partnera i sponzora.

 

Srebrena malina je spomenuta iz publike kao doskočica u kontekstu sponzorstva, na što je voditelj odgovorio: „Ovaj put to nije Srebrena malina ali jesu...", te su nabrojana imena naših prijatelja.

 

Cilj Ski kluba "Bjelašnica" je isključivo i samo promocija sporta i zdravog života, te izgradnja vrhunskih sportista koji će predstavljati našu zastavu u svijetu.

 

Sportski pozdrav,

 

Predsjedništvo SK Bjelašnica

 

predsjednik dr. spec. Malik Hadžimešić

 

VEZANI TEKSTOVI: 'Šokiran sam onim što piše Alijina unuka': Predsjednik ski-kluba Bjelašnica o pismu Selme Gičević

Unuka Alije Izetbegovića traži izvinjenje zbog vrijeđanja porodice na takmičenju: 'Sin me je pitao - šta priča ovaj čovjek?'

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 53

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još