Svečano otvorenje u Narodnom pozorištu

Festival 'Sarajevska zima' ove godine pod motom 'Family online art'

Kultura25.01.21, 16:26h

Festival 'Sarajevska zima' ove godine pod motom 'Family online art'
Ceremonija otvaranja Festivala bit će upriličena 8. februara u Narodnom pozorištu Sarajevo uz učešće vrhunskih sarajevskih umjetnika

 

Ovogodišnji Festival "Sarajevska zima", koji će biti održan od 7. februara do 21. marta pod motom "Family online art", bit će u znaku stote godišnjice Narodnog pozorišta Sarajevo, stote godišnjice rođenja kompozitora Astora Piazzolle, 700 godina smrti pjesnika i filozofa Dantea Alighieria i 150. godišnjice rođenja Mahatme Gandija.

 

U nedjelju, 7. februara program će biti organiziran na Platou Olimpijskog centra Skenderija uz učešće sportista, vitezova iz Jajca i plesača u "Čarobnom gradu".

 

Također, u nedjelju JU" Djeca Sarajeva" - "Vrtić "Dječiji grad" sa odgajateljima Ognjenkom Mikavica i Merimom Homorac predstavit će se multimedijalnom izložbom i performansom "Ždralovi za sretne Ljetne Olimpijske igre u Tokiju".

 

Ceremonija otvaranja Festivala bit će upriličena 8. februara u Narodnom pozorištu Sarajevo uz učešće vrhunskih sarajevskih umjetnika.

 

Autorica festivalskog plakata je Mila Mars Melan, autorica spota je Renee Baker, a autor muzike Eric Breton.

 

Program Festivala bit će realizovan u saradnji sa bosanskohercegovačkim mediteranskim, europskim i svjetskim umjetnicima i institucijama u skladu sa epidemiološkim okolnostima u galerijama, pozorištima, koncertnim i kino dvoranama, saopćeno je iz Press službe Festivala.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!