DOBIO PODRŠKU NS BIH

Zmajevi dobili novog selektora: Bugarin Ivajlo Petev poslije Dušana Bajevića

Sport21.01.21, 15:14h

Zmajevi dobili novog selektora: Bugarin Ivajlo Petev poslije Dušana Bajevića
Peteva već u martu očekuju prvi ispit u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022., a uvodni meč reprezentacija BiH igra 24. marta u Finskoj

 

Ivajlo Petev novi je selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

 

Četrdesetpetogodišnji bugarski stručnjak dobio je podršku Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH i na klupi reprezentacije BiH naslijedit će Dušana Bajevića.

 

Petev je najbolje rezultate ostvarivao s bugarskim Ludogorecom, s kojim je osvojio dvije titule prvaka Bugarske, dva Superkupa i jedan Kup. Bio je i selektor bugarske reprezentacije koju je vodio u šest utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016.

 

Vodio je i zagrebački Dinamo, gdje je dobio otkaz nakon 35 utakmica, a posljednji angažman imao je u Jagielloniji.

 

Peteva već u martu očekuju prvi ispit u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022., a uvodni meč reprezentacija BiH igra 24. marta u Finskoj. Tri dana kasnije u Zenici će odigrati prijateljski meč sa Kostarikom, dok 31. marta dočekuje Francusku u kvalifikacijskoj utakmici. 

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još