policija i vojska zaustavljaju pljačke

Razoran zemljotres pogodio Indoneziju, najmanje 73 osobe poginule, više od 800 povrijeđeno

Hronika17.01.21, 15:18h

Razoran zemljotres pogodio Indoneziju, najmanje 73 osobe poginule, više od 800 povrijeđeno
Indoneziju redovito pogađaju potresi, 2018. godine desio se razorni potres magnitude 6,2, nakon čega je cunami u gradu Palu u Sulawesiju usmrtio hiljade ljudi

 

 


Najmanje 73 osobe su poginule, nakon što je u petak jak zemljotres pogodio indonezijsku provinciju Zapadni Sulavesi, objavila je u nedjelju Agencija za ublažavanje katastrofa BNPB, javlja Reuters.

 


Više od 820 osoba je povrijeđeno, a oko 27.800 ih je napustilo domove nakon potresa magnitude 6,2, rekao je glasnogovornik BNPB-a Raditya Jati. Neki su utočište potražili u planinama, dok su drugi otišli u evakuacijske centre, kazali su svjedoci.


Policija i vojni službenici raspoređeni su kako bi zaustavili potencijalne pljačke, dodao je Jati.


Predsjednik Indonezijske meteorološke, klimatološke i geofizičke agencije (BMKG) Dwikorita Karnawati rekao je da bi još jedan potres u regiji mogao potencijalno izazvati cunami.


Indoneziju redovito pogađaju potresi, 2018. godine desio se razorni potres magnitude 6,2, nakon čega je cunami u gradu Palu u Sulawesiju usmrtio hiljade ljudi.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!