Milorad Dodik nakon svega

Za sve je kriva Bisera Turković, ostrašćena je u borbi protiv Srba i RS-a! Ovo je obračun 'političkog Sarajeva'!

Front17.01.21, 14:48h

Za sve je kriva Bisera Turković, ostrašćena je u borbi protiv Srba i RS-a! Ovo je obračun 'političkog Sarajeva'!
Dodik sada tvrdi da je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH utvrdila da Interpol ne potražuje ikonu, a za aferu optužuje ministricu vanjskih poslova BiH Biseru Turković

 


Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je na današnjoj konferenciji za medije u Banjoj Luci da je afera "Ikona" dio obračuna "političkog Sarajeva".


- Kao što znate, Bisera Turković je to odmah uputila Tužilaštvu. Eto, nek' rješavaju, nikakav problem nije. Ako gledate sa stanovišta nekih impresija, onda je jasno da tog dana kada je Lavrov bio ovdje, političkom Sarajevu nije odgovarao ni domaćin, ja, ni gost, Lavrov, i da su pokušali još da nešto nađu – izjavio je Dodik.


Ponovio je da BiH da nije ni "D" od države te dodao da je provjeravao da li ikonu potražuje Ukrajina.


- Ona nije nigdje zavedena i nije pripadala nijednoj instituciji Ukrajine, već se radi o porodičnom naslijeđu. Afera je pokrenuta nakon medijskih izvještaja - ustvrdio je Dodik


- Nema nikakvih dokaza da je nešto ukradeno. Jedan čovjek iz Banje Luke, ja mu ne znam ni ime, mi je rekao da ima jednu ikonu koju bi želio da pokloni, da je 25, 30 godina živio u Rusiji, da je to dio njegove porodične imovine i ja sam samo smatrao da to može da bude lijep gest i ništa drugo – dodao je.


Naveo je i da je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH utvrdila da Interpol ne potražuje ikonu, a za aferu je ponovo optužio ministricu vanjskih poslova BiH Biseru Turković:


- Ona je ostrašćena u borbi protiv Srba i RS-a... Ja ne razumijem o čemu se radi, osim što i domaćin i gost nisu dobrodošli u Sarajevo i ta se tema drži. Imate pokrenut taj postupak. Evo ja ću učestvovati u njemu, nikakav problem nije. Moji ljudi se već saslušavaju, ne znam zbog čega se oni saslušavaju – izjavio je Dodik na današnjoj press konferenciji.


Na kraju je naglasio i da se ikona nalazi u trezoru u Istočnom Sarajevu te da je veličine 12x15 cm, a ne kako se to čini iz medijskih izvještaja.

Ponovio je i svoj stav da je sve ovo što se događa i reakcija Ukrajine, ustvari, posljedica potrebe da mu se osvete na međunarodnom političkom planu zbog njegovog stava o Krimu kao dijelu Rusije.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 47

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još