Nakon što su pronađena tijela Odobašića i Mujića

Policija nastavlja potragu za dvostrukim ubicom Canerom Taylanom: Pobjegao bijelim kombijem, ima pomoćnika

Hronika14.01.21, 09:38h

Policija nastavlja potragu za dvostrukim ubicom Canerom Taylanom: Pobjegao bijelim kombijem, ima pomoćnika
Apelira se na građane da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u pronalasku i lociranju osobe, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu

 

Zenička policija nastavlja potragu za turskim državljaninom Canerom (Fuat) Taylanom, za kojeg se sumnja da je jučer ujutro, u ulici Nikole Tesle u Novoj Zenici, ubio Zeničane Ramiza Odobašića i Arslana Mujića.

 

Ubijeni Odobašić i Mujić, navodno, bavili su se prodajom deviza pa se sumnja da je upravo to bio razlog njihovog sastanka s ubicom.

 

- Za sada nema novih detalja, a policijska potraga za počiniteljem se nastavlja i danas - kazala je u izjavi za Fenu portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić.

 

Policija je sinoć, uz dozvolu Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, objavila i sliku osumnjičenog Taylana, koji ima prebivalište u Zenici. Sumnja se da je Taylan, nakon počinjenog krivičnog djela, pobjegao bijelim kombijem te da je imao pomoć još jedne osobe.

 

caner-taylan-bijeli-kombi

 

Apelira se na građane da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u pronalasku i lociranju osobe, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122 ili na broj 032/449-250 u Operativnom centru Uprave policije MUP-a ZDK. U potragu su uključene i druge policijske agencije te Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!