Nakon konstituirajuće sjednice OV Novi Grad

Naša stranka: Izvinjavamo se zbog prevare Enise Spahić, izdaje povjerenja i glasa koji ste dali

Front14.01.21, 07:52h

Naša stranka: Izvinjavamo se zbog prevare Enise Spahić, izdaje povjerenja i glasa koji ste dali
Žao nam je što smo pružili priliku kadidatkinji na poziciji broj dva i time joj osigurali mjesto u Općinskom Vijeću – navodi se u reakciji

 

Juče je održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo, na kojoj je skupštinska većina, okupljena oko SDA, izabrala Tajiba Delalića (SDA) za predsjedavajućeg Općinskog vijeća.

 

Za njegovo imenovanje je glasala i Enisa Spahić, donedavna članica Naše stranke, te su se tim povodom oglasili iz Općinskog odbora Naše stranke Novi Grad:

 

- Građani i građanke Općine Novi Grad, izvinjavamo vam se zbog prevare Enise Spahić, izdaje našeg cjelokupnog bloka, i izdaje vašeg povjerenja i glasa koji ste dali za ideju koju slijedimo. Voljeli bismo da je situacija drugačija, te da možemo stati u odbranu imena svakog našeg člana i govoriti o istupima, ali njegovim/njenim čistim namjerama. Nažalost situacija danas nije takva – navodi se u reakciji Naše stranke.

 

Podsjećaju da je Enisa Spahić, koju u nastavku saopćenja oslovljavaju kao “osoba inicijala E. S.”, bila sekretar Općinskog odbora Naše stranke Novi Grad, članica Glavnog odbora, te da je u posljednja dva ciklusa kotirala visoko na listi i na osnovu toga i ušla u OV.

 

- Žao nam je što smo pružili priliku kadidatkinji na poziciji broj dva i time joj osigurali mjesto u Općinskom vijeću – navodi se u reakciji.

 

Istim tim postupkom uskraćeno je bilo kojem članu Naše stranke da aktivno sudjeluje u donošenju svih budućih odluka. U dopisu i izjavama koje je dotična dala mogli ste pročitati da će se nakon više od 10 godina rada u stranci i dalje zalagati za ideju i principe Naše stranke te ih slijediti u svom djelovanju.

 

Današnjim postupkom (pristupu većini SDA) smatramo da je bitno građanima i građankama Sarajeva obznaniti da ovo nisu naši principi! Važno je napomenuti da kao stranka i kao Odbor, nismo prepoznali ranije indicije o ovoj vrsti transfera te smo se nadali da će se interes građana uvijek staviti ispred sopstvenih interesa.

 

Napomijemo da smo kao odbor bili meta različitih insinuacija u toku ali i nakon izbora, i izražavamo sram i žaljenje za sve laži i optužbe naše bivše članice da bi istim opravdala svoj današnji postupak.Formiranje većine nije krucijalno za djelovanje unutar lokalne organizacije, što ćemo dalje svakako i raditi ali olakšava usvajanje mnogih projekata vezanih za pospješenje i poboljšanje života na lokalitetu Općine Novi Grad.

 

Pozivamo sve medije da istraže KOLIKO KOŠTA GLAS VIJEĆNIKA? ČIJIM NOVCEM SE ISTI KUPUJE? I DA LI SU GRAĐANI/KE UPOZNATI SA OVIM I DA LI TO ODOBRAVAJU? Podržavanje dijametralno suprotne političke opcije zbog vlastitih interesa postaje sve češći fenomen, i kako za sada stoje stvari većina u OV Novi Grad će biti konstantno promjenjiva - saopćeno je iz Općinskog odbora Naše stranke Novi Grad.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 34

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još