Poznati novinar razbolio se na odmoru

Goran Milić izašao iz bolnice: 'Nakon obostrane upale pluća i 16 dana na covid odjelu napokon sam vani!'

Mediji11.01.21, 10:54h

Goran Milić izašao iz bolnice: 'Nakon obostrane upale pluća i 16 dana na covid odjelu napokon sam vani!'
Milić o svojim zdravstvenim problemima ranije nije želio govoriti. Znali su tek bliski prijatelji i porodica, a virusom se zarazila i njegova supruga Ana Milić, urednica na HTV-u

 


Voditelj, urednik i novinar Goran Milić (74) je zbog zaraze koronavirusom krajem 2020. godine primljen na Covid odjel dubrovačke bolnice, a u međuvremenu je napustio bolnicu te njegov nalaz više nije pozitivan.

 

- Nakon 16 dana na Infektivnoj u Dubrovniku Covid-19 s upalom oba plućna krila se povukao. Bilo je hoće-neće, ali nije se razbuktao, nije me odveo na respirator. Hvala svima koji su me liječili kao rod rođeni. Sada ću u Slanom šetati uz obalu mora, smišljati neke nove televizijske priče, čitati o trajanju imuniteta kod onih koji prebole koronu. A vama svima, virtualni i stvarni prijatelji, puno hvala na pozivima i porukama podrške - napisao je na društvenim mrežama.

 

Milić o svojim zdravstvenim problemima ranije nije želio govoriti. Znali su tek bliski prijatelji i porodica, a virusom se zarazila i njegova supruga Ana Milić, urednica na HTV-u.

 

Gdje su se zarazili, ne znaju. Naime, bračni par je kraj prošle i početak ove godine odlučio provesti u njihovoj kući u Slanom. Međutim, umjesto da uživaju u suncu i mediteranskom zraku, nakon tri dana dobili su temperaturu.

 

Odmah su reagirali. Kako je za Jutarnji list rekla Ana Milić, javili su se ljekaru i nakon testiranja doznali da su oboje pozitivni na koronavirus.

 

Simptomi su, kako je ispričao bračni par ranije za Jutarnji, kod oboje bili blaži, no ljekari su Milića odlučili zadržati u bolnici. Iako je “zaradio” obostranu upalu pluća, kazao je kako ni u jednom trenutku nije bilo krizne situacije i nije mu trebao respirator pa je nakon nešto više od dvije sedmice bolničkog liječenja otpušten na kućnu njegu.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još