VIDEO/ Mustafa Ružnić u emisiji 'Odgovorite ljudima'

Premijer USK iznio šokantnu tvrdnju: 'Sve ukazuje da migranti nisu zapalili Lipu. Nekom odgovara da se plaćaju visoke kirije'

Front08.01.21, 11:27h

Premijer USK iznio šokantnu tvrdnju: 'Sve ukazuje da migranti nisu zapalili Lipu. Nekom odgovara da se plaćaju visoke kirije'
Ružnić je kazao da su građani potcijenjeni i da im je učinjena velika nepravda "suludim odlukama Vijeća ministara BiH"

 

 

Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona gostovao je u emisiji Odgovorite ljudima na FTV te iznio tvrdnju da migranti nisu zapalili kamp Lipa.

 

On je rekao da su građani Unsko-sanskog kantona, koji nose najveći teret migrantske krize u našoj zemlji, najpozvaniji su da pričaju o ovoj temi.

 

Ružnić je kazao da su građani potcijenjeni i da im je učinjena velika nepravda "suludim odlukama Vijeća ministara BiH".

 

"Mi od 2015. do 2018. godine slušamo kako je BiH spremna za migrantsku krizu. Tri godine kako su migranti u BiH slušamo o ravnomjernoj raspodjeli migranata. 20. aprila mi Vijeće ministara molimo da prihvati kamp Bira i da dovede struju i vodu. Od 9. septembra molimo međunarodne organizacije da postave kontejnere. 100 dana nisu učinili ništa. I večeras ovdje kažu da su vlasti USK-a ispraznile kamp Lipa. Ne, svi su pobjegli iz kampa Lipa. Ostali su jedino vlasti USK-a, građani i Crveni križ. I ostavljeno je 1.400 ljudi."

 

 

On je potom iznio šokantnu tvrdnju da kamp Lipa, koji je raspustio IOM, nisu zapalili migranti.

 

“Sve indicije ukazuju da to nisu uradili migranti”.

 

“Mi od gotovog kampa, gotovih šatora, grijanja, kuhinje i svega sad imamo zapaljen kamp i 900 ljudi i ponovo idemo ispočetka.”

 

Tvrdi da je zapaljen zato što nekome odgovara da se otvore Bira i neki prihvatni centri u kojima su “jako visoke kirije”.

 

Raport je ranije pisao da kirija u Biri, na kojem insistira IOM i Vijeća ministara, godišnje košta oko 700.000 eura!

 

(Raport.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još