Ministar Vranić na sastanku sa Katanom

Riješen problem angažmana logopeda u Domu zdravlja KS

Hronika08.01.21, 11:17h

Riješen problem angažmana logopeda u Domu zdravlja KS
Oba aktera današnjeg sastanka su poslali umirujuću poruku roditeljima kazavši kako će njihova djeca vrlo brzo biti u prilici dobiti neophodnu pomoć i podršku logopeda

 

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo, prof.dr. Haris Vranić danas je na sastanku sa direktorom Zavoda zdravstvenog osiguranja KS Sakibom Katanom riješio problem angažmana logopeda u JU Dom zdravlja KS.

 

“S obzirom da je Ministarstvo dalo saglasnost za angažman logopeda, a Zavod osigurao neophodna novčana sredstva, sada je sve do direktora ove javno-zdravstvene ustanove koji treba da provede neophodnu zakonsku proceduru i izvrši prijem ove vrste medicinskog kadra”, kazao je ministar, prof. dr. Vranić, nakon današnjeg sastanka.

 

Pozvao je i direktora Doma zdravlja da se odmah obrati Zavodu, kako bi se ova aktivnost što prije započela i provela.

 

Ovim će se definitivno riješiti problem vezan za prekid pružanja ovih usluga i obustavljanje prijema logopeda u JU Dom zdravlja KS, koja je nastupila iz nekih nepoznatih razloga.

 

Oba aktera današnjeg sastanka su poslali umirujuću poruku roditeljima kazavši kako će njihova djeca vrlo brzo biti u prilici dobiti neophodnu pomoć i podršku logopeda.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!