Nakon nesreće u sarajevskom naselju Mojmilo

MUP KS: Pješakinja poginula u Sarajevu, vozač bio pod dejstvom alkohola

Hronika06.01.21, 10:22h

MUP KS: Pješakinja poginula u Sarajevu, vozač bio pod dejstvom alkohola
Vozač M. H. je uhapšen sinoć u 20 sati zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja

 

U ulici Safeta Hadžića u sarajevskoj općini Novi Grad jučer se u 16,50 sati dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je život izgubila pješakinja inicijala H. Z. (1942.).

 

Kako navode iz MUP-a Kantona Sarajevo, nju je udario vozač koji je pod dejstvom alkohola upravljao vozilom “Škoda Fabia”.

 

“U ovoj saobraćajnoj nezgodi od zadobijenih povreda smrtno je stradala pješakinja H. Z., a smrt je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Tijelo preminule je vozilom KJKP ‘Pokop’ prevezeno u prosekturu Bare, gdje će se po nalogu tužioca obaviti obdukcija. Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke”, navode iz MUP-a KS.

 

Vozač M. H. je uhapšen sinoć u 20 sati zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

 

On je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode.

 

(DEPO PORTAL/Foto: Avaz/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!