Kandidatkinji će biti vraćeno 125 preferencijalnih glasova

CIK BiH usvojio prigovore SDP-a i SBB-a na lokalne izbore u Mostaru

Front05.01.21, 17:19h

CIK BiH usvojio prigovore SDP-a i SBB-a na lokalne izbore u Mostaru
Kako je na sjednici CIK-a pojašnjeno, uvidom u Obrazac za zbirne rezultate utvrđeno je da su prigovori osnovani te je usvojena odluka kojom su ti prigovori usvojeni, a za tog kandidata bit će uneseni preferencijalni glasovi

 

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine na današnjoj hitnoj sjednici dodijelila je zamjenske mandate za nekoliko vijećnika općinskih i gradskih vijeća zbog ostavki ili odbijanja ranije dodijeljenih mandata.

 

Na sjednici je prihvaćena žalba Socijaldemokratske partije (SDP) u kojoj je navedeno da nakon objave rezultata za Nijaza Muratovića kandidata BH bloka na lokalnim izborima za Grad Mostar uneseno sedam umjesto 97 glasova te je uvidom u Obrazac za zbirne rezultate utvrđeno da je prigovor osnovan.

 

Prihvaćen je i prigovor Saveza za bolju budućnost (SBB) na izborne rezultate za Grad Mostar.

 

Naime, dostavljeni su prigovori za biračka mjesta na kojima je uočeno da nakon objave rezultata nisu uneseni preferencijalni glasovi za Aleksandra Pikulu, kandidata političkog subjekta Koalicije za Mostar 2020.

 

Kako je na sjednici CIK-a pojašnjeno, uvidom u Obrazac za zbirne rezultate utvrđeno je da su prigovori osnovani te je usvojena odluka kojom su ti prigovori usvojeni, a za tog kandidata bit će uneseni preferencijalni glasovi.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!