Uprkos zahtjevima vlasti USK

Završena sjednica Vijeća ministara BiH, Cikotić potvrdio: Zaključak je da se migranti smjeste u Biru

Front31.12.20, 10:37h

Završena sjednica Vijeća ministara BiH, Cikotić potvrdio: Zaključak je da se migranti smjeste u Biru
Prethodno je Štab Civilne zaštite Grada Bihaća na hitnoj sjednici održanoj jučer ispred “Bire” jednoglasno usvojio dva zaključka, među kojima i onaj da bi nasilno smiještanje migranata i izbjeglica u “Biru” bez saglasnosti vlasti u Unsko-sanskom kantonu, narušilo sigurnosnu situaciju u tom dijelu BiH

 

 Vijeće ministara Bosne i Hercegovine održalo je vanrednu sjednicu u vezi migrantske krize u BiH.

 

“Sjednica je upravo zaključena i donesen je zaključak da se migranti smjeste u Biru”, potvrdio je za N1 ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić.

 

Prethodno je Štab Civilne zaštite Grada Bihaća na hitnoj sjednici održanoj jučer ispred “Bire” jednoglasno usvojio dva zaključka, među kojima i onaj da bi nasilno smiještanje migranata i izbjeglica u “Biru” bez saglasnosti vlasti u Unsko-sanskom kantonu, narušilo sigurnosnu situaciju u tom dijelu BiH.

 

Sličan zahtjev je imao i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić koji je zatražio od Ministarstva sigurnosti BiH i Vijeća ministara BiH da, “uprkos pritiscima Evropske unije i međunarodne zajednice ne dozvole povratak migranata u nekadašnji kamp ‘Bira'”.

 

(N1, DEPO PORTAL/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 91

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još