ALJOŠA ČAMPARA DIREKTNO

Otkako je novi zastupnik ušao u Skupštinu KS, ona liči na reality 'Farma'... Hvala Konakoviću što za mene ima mjesta u NIP-u

Front29.12.20, 19:22h

Otkako je novi zastupnik ušao u Skupštinu KS, ona liči na reality 'Farma'... Hvala Konakoviću što za mene ima mjesta u NIP-u
Ne žurim nigdje, nemam nikakvog razloga. Protiv sam osnivanja novih političkih stranka, premala je ovo država za nove političke stranke... Hvala Konakoviću što u svojim nastupima govori da za mene ima mjesta u NiP-u - rekao je, između ostalog, Aljoša Čampara gostujući na N1

 

 

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara gostovao je danas u Danu uživo na N1 televiziji te, između ostalog, govorio o Skupštini i Vladi KS, ali i svom mogućem prelasku u Konakovićev Naron i pravdu.


- Dolaskom Harisa Zahiragića Skupština je počela ličiti na reality Farma. Moramo povesti računa o svom ponašanju i zadržati dignitet tog tijela. Građani Kantona Sarajevo nemaju vremena niti žele da slušaju te stvari koje se dešavaju. Mi koje je izabrao narod njima odgovaramo, naravno ima i ovih koje nije izabrao narod, već stranačka centrala nakon što su 3 – 4 čovjeka bila primorana da odustanu - kazao je Čampara.


Što se tiče imenovanja Vlade KS on je rekao da su imena manje-više poznata.


- Nije lako ni odabrati sva imena za ministre i premijera. Nije to atraktivno. Imena je birala parlamentarna većina. Ja sam apriori bio protiv ucjenjivanja i privatnih ministarstava. U ovoj Vladi ima imena koja se pojavljuju prvi put i koji nisu ni u jednoj političkoj partiji. Drago mi je da je ministar Šteta ponovo tu, on u svojoj oblasti je jako dobar i dobro je radio svoj posao. Što se tiče premijera, bilo je varijanti da na čelu bude žena, ali gospođa, koliko je meni poznato, nije mogla za tako kratko vrijeme riješiti svoj radno-pravni status, pa je Forto dobar izbor jer može odmah startati.


Čampara je upitan i o komentaru Stjepana Kljujića koji je novi saziv Vlade prozvao, jer u njemu ima puno DIF-ovaca.


- Nisam čuo tačan komentar gospodina Kljujića, ali mi su mi ti komentari poznati od ranije iz redova SDA i kada to dolazi od njih, moram reći da je to jako licmejreno. Pa u njihovoj Vladi je DIF-ovac Elmedin Konaković bio premijer, ministar obrazovanja Kazazović bio DIF-ovac i još jednog ministra imali DIF-ovca. Znači može DIF kada su SDA-ovci, tada ne smeta. Smeta državni fakultet, a ne smeta kada neko nema diplomu, kada je falsifikuje ili je dobije po privatnim fakultetima ko zna gdje. Kako da mi smeta jedan Samir Avdić, vrhunski košarkaš, profesionalac, čovjek, ambasador naše države, ili mladi Adnan Delić koji je iz realnog sektora i koji je osvojio 19.000 glasova u samo jednoj općini - rekao je Čampara.


A o mogućem prelasku u NiP, odgovara:
 

- Ne žurim nigdje, nemam nikakvog razloga. Protiv sam osnivanja novih političkih stranka, premala je ovo država za nove političke stranke. Ja sam za ukrupnjavanja postojećih. Hvala Konakoviću što u svojim nastupima govori da za mene ima mjesta u NiP-u, to je respektabilna stranka postala i ako budem išao u neku stranku, to će sigurno biti NiP - prokomentarisao je Čampara.

 

 

(Press/DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 85

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još