Definisani naredni koraci

Općina Centar i FK Sarajevo postigli dogovor o stadionu Koševo

Sport28.12.20, 17:56h

Općina Centar i FK Sarajevo postigli dogovor o stadionu Koševo
Drago mi je da smo i zvanično otpočeli proces koji će kroz partnerski odnos sa FK Sarajevo vrlo brzo rezultirati jednim sportskim objektom koji će ispunjavati sve evropske strandarde te predstavljati pokretačku snagu razvoja sporta kako u Općini Centar, tako i u Kantonu Sarajevo, kao i u Bosni i Hercegovini u cjelini, rekao je Mandić

 

Danas je u prostorijama Općine Centar održan sastanak na kojem su prisustvovali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i generalna direktorica FK  Sarajevo Sabrina Buljubašić.


- Na početku sastanka načelnik Mandić iskazao je spremnost i želju da se odluka Općinskog vijeća kojom je odobren dugotrajni zakup nad Olimpijskim stadionom “Asim Ferhatović Hase” sprovede u najkraćem mogućem roku, saopćeno je iz FK Sarajevo.


Na sastanku je doneseno niz zaključaka.


- Općina Centar i FK Sarajevo se zajednički obavezuju da će užurbano i kolegijalno učiniti sve da na martovskoj sjednici Općinskog vijeća bude usvojen ugovor o zakupu stadiona. Općina se obavezuje da će u hitnom roku zvanično dostaviti svu traženu dokumentaciju, potrebnu za ugovor i projekat renoviranja stadiona, po zahtjevu FK Sarajevo. Klub s Koševa se obavezuje da će do kraja januara Općini Centar dostaviti prvi prijedlog ugovora o dugoročnom zakupu. Također, FK Sarajevo se obavezuje da će uporedo sa prijedlogom ugovora pripremiti projekat renoviranja stadiona za kategoriju IV UEFA takmičenja koji će biti sastavni dio ugovora, te da će do kraja januara otvoriti poseban namjenski račun, koji će se koristiti isključivo za projekat renoviranja stadiona - otkrivaju iz sarajevske Titove 38b. 


- Drago mi je da smo i zvanično otpočeli proces koji će kroz partnerski odnos sa FK Sarajevo vrlo brzo rezultirati jednim sportskim objektom koji će ispunjavati sve evropske strandarde te predstavljati pokretačku snagu razvoja sporta kako u Općini Centar, tako i u Kantonu Sarajevo, kao i u Bosni i Hercegovini u cjelini, rekao je Mandić.


S druge strane, Sabrina Buljubašić je, kako kaže, zaista sretna i zadovoljni današnjim sastankom i nastavkom pregovora.


-  Moram naglasiti da je u javnosti pogrešno predstavljeno da se FK Sarajevo protivi korištenju stadiona u druge svrhe osim fudbalskih. Naprotiv, dio našeg projekta je upravo multifunkcionalni stadion koji će dodatnim sadržajima biti u mogućnosti finansirati sam svoje održavanje. Naravno, sve manifestacije bit će održane na način da se ne ugrozi kvaliteta samog terena, kao niti termini iz nastupa FK Sarajevo, objašnjava direktorica FK Sarajevo. 


Današnjim sastankom definisani su koraci u narednom periodu, a o svim realizovanim aktivnostima navijači i javnost će biti blagovremeno obaviješteni. 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!