Nema javnog dočeka, al' ima para

Gradonačelnik Skaka pojasnio: Gdje će otići novac namijenjen za novogodišnje slavlje u Sarajevu?

Hronika25.12.20, 20:08h

Gradonačelnik Skaka pojasnio: Gdje će otići novac namijenjen za novogodišnje slavlje u Sarajevu?
Gradonačelnik je pozvao Sarajke i Saralije na strpljivost, odgovornost prema sebi i drugima

 


Grad Sarajevo će sredstva predviđena za doček Nove 2021. godine preusmjeriti za nabavku vakcina za bh. stanovništvo protiv COVID-19.


- Najbitniji su nam naši građani, njihovo zdravlje i sigurnost. Do dolaska vakcine svi se i dalje moramo ponašati odgovorno i pridržavati epidemioloških mjera - kazao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.


Gradonačelnik je pozvao Sarajke i Saralije na strpljivost, odgovornost prema sebi i drugima.


- Proslavite novogodišnje praznike u najužem krugu porodice, kako bi nam svima sljedeća godina bila bolja, ljepša i zdravija - poručio je Skaka.


Javni doček Nove godine u gradu Sarajevu uz nastup domaćih i regionalnih zvijezda bila je jedna od uspješnih priča koje je ova gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom realizovala proteklih godina.


Pandemija koronavirusa poremetila je planove svjetskih prijestolnica o dočeku Nove godine, pa tako i Sarajeva, koje je godinama bilo novogodišnji centar regije, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!