Posljednji ispraćaj bivšeg gradonačelnika Bijeljine

Uz počasnu paljbu sahranjen Mićo Mićić: 'Gradio i izgradio mostove među ljudima'

Hronika25.12.20, 16:04h

Uz počasnu paljbu sahranjen Mićo Mićić: 'Gradio i izgradio mostove među ljudima'
Oproštajni govor održao je Predrag Jović, potpredsjednik stranke SDS Semberija, koji je istakao da je Mićić značio mnogo za Bijeljinu, koja je u proteklih 15 godina dobila novo lice, razvijala se i rasla i postala prepoznatljiva u regionu

 

Bivši gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić sahranjen je danas na gradskom groblju u Pučilama uz počasnu paljbu.

 

Opijelo je služio umirovljeni vladika Vasilije, uz sasluženje sveštenstva Eparhije zvorničko-tuzlanske.

 

Osim porodice, sahrani su prisustvovali brojni Mićićevi saradnici i kolege iz Republike Srpske, Federacije BiH i regiona, kao i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović i brojni drugi zvaničnici Republike Srpske.

 

Oproštajni govor održao je Predrag Jović, potpredsjednik stranke SDS Semberija, koji je istakao da je Mićić značio mnogo za Bijeljinu, koja je u proteklih 15 godina dobila novo lice, razvijala se i rasla i postala prepoznatljiva u regionu.

 

Jović je poručio da je Mićić bio čovjek koji je gradio i izgradio mostove među ljudima i koga su u svim zemljama regiona poštovali i rado dočekivali.

 

"Danas smo ovdje ujedinjeni u velikom bolu zbog odlaska čovjeka kojeg smo neizmjerno voljeli i cijenili...Dogodilo se ono što niko od nas nije očekivao, dogodilo se onda kada je Mićo imao još mnogo planova, a trebalo je i da uživa sa svojom porodicom", rekao je Jović.

 

Epidemiološke mjere spriječile su dolazak na komemoraciju brojnih predstavnika prijateljskih gradova Bijeljine, a koji su uputili telegrame saučešća porodici i saradnicima Miće Mićića.

 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić preminuo je u srijedu, 23. decembra, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci u 64. godini od posljedica zaraze virusom korona.

 

Mićo Mićić rođen je 6. septembra 1956. godine u Bijeljini, Fakultet za fizičku kulturu završio je 1981. u Sarajevu, do 1996. radio je kao profesor u Kalesiji i Bijeljini, u čijoj je administrativnoj službi do 2000. godine bio načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu.

 

Od 2000. godine bio je ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, a od 2003. ministar rada i boračko-invalidske zaštite.

 

Na lokalnim izborima 2005. godine Mićić je izabran za načelnika tadašnje opštine Bijeljina i na tu dužnost je reizabran 2008, dok je četiri godine kasnije izabran za prvog gradonačelnika Bijeljine, a drugi mandat je osvojio 2016.

 

Mićić je nosilac Ordena Svetog Save prvog i drugog reda koji dodjeljuje Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve.

 

Bio je oženjen, otac je troje djece.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!