CIK BiH

Objavljeni novi preliminarni rezultati izbora za Gradsko vijeće Mostara

Front23.12.20, 16:29h

Objavljeni novi preliminarni rezultati izbora za Gradsko vijeće Mostara
U gradskoj izbornoj jedinici obrađeno je 88 posto birališta

 

Središnje izborno povjerenstvo BiH objavilo je u srijedu nove preliminarne rezultate izbora za Gradsko vijeće Mostara, a odnos snaga je nepromijenjen - HDZ BiH vodi u gradskoj i tri izborne jedinice, a Koalicija za Mostar (SDA, SBB, DF, SBIH, BPS) u preostale tri.

 

U gradskoj izbornoj jedinici u kojoj se dijeli 13 od ukupno 35 vijećničkih mjesta, HDZ BiH dobio je podršku 36 posto birača, slijede Koalicija za Mostar s 30 posto, BH blok (SDP BiH, Naša stranka) s 12 posto, HRS sa 7 posto, lista "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar" s 4 posto, dok su ostale stranke i koalicije dobile manje od 3 posto glasova.

 

U gradskoj izbornoj jedinici obrađeno je 88 posto birališta.

 

U izbornoj jedinici jedan (sjever) Koalicija za Mostar dobila je 66 posto glasova, BH blok 18 posto, HDZ BiH 7 posto, te lista "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar" 6 posto. U toj izbornoj jedinici dijele se dva mandata, a sva birališta su obrađena.

 

Koalicija za Mostar dobila je najveći broj glasova i u drugoj izbornoj jedinici (Stari grad) - 46 posto. Slijede BH blok s 39 posto, Prva mostarska partija s 8 posto te Platforma za progres s 3 posto glasova. Stari grad nosi pet mandata, a za sada je obrađeno 81 posto birališta.

 

I u trećoj izbornoj jedinici (jugoistok) vodi Koalicija za Mostar sa 73 posto glasova. Platforma za progres dobila je 12, a BH blok 10 posto glasova. U toj izbornoj jedinici obrađena su sva birališta, a dijele se dva mandata.

 

U izbornoj jedinici četiri (jug) HDZ BiH dobio je 53 posto glasova, Koalicija za Mostar 18 posto, lista "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar" 11 posto, HRS 8 posto, a koalicija "Mostar moj Dom" (HSP - HSP BIH - HKDU - HRAST) 5 posto. Četvrta izborna jedinica daje dva mandata, a obrađeno je 92 posto birališta.

 

U izbornoj jedinici pet (jugozapad) HDZ BiH dobio je 58 posto glasova, HRS 17 posto, BH blok 10 posto, HDZ 1990 5 posto, Koalicija za Mostar 3 posto. Peta izborna jedinca je najveća i u njoj se dijeli 7 mandata. Obrađeno je 81 posto birališta.

 

HDZ BiH s 57 posto glasova vodi u izbornoj jedinici šest (zapad). Slijede HRS s 18 posto, BH blok s 11 posto, lista "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar" s 5 posto te HDZ 1990 s 4 posto osvojenih glasova. U toj izbornoj jedinici biraju se četiri gradska vijećnika, a za sada je obrađeno 93 posto birališta.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!