Najveći uspjeh Hemofarma u 2020.

Branili zdravlje, sačuvali povjerenje: U nikad zahtjevnijem ambijentu povećali proizvodnju i isporučili lijekove na tržište

Biznis Klub22.12.20, 18:44h

Branili zdravlje, sačuvali povjerenje: U nikad zahtjevnijem ambijentu povećali proizvodnju i isporučili lijekove na tržište
Poznato je da Hemofarm redovno pomaže zdravstvene i druge institucije, a to je bilo posebno važno u vrijeme aktuelne pandemijske krize. Štada i Hemofarm su Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, zemljama u kojima imaju proizvodne pogone, donirali 150 medicinskih monitora u vrijednosti od oko 400.000 eura

 

 


U godini koju je obilježila pandemija koronavirusa, Hemofarm je u nikad zahtjevnijem ambijentu uspio da na vrijeme, u potrebnoj količini i u očekivanom kvalitetu proizvede i isporuči lijekove na tržišta Srbije i širom svijeta, što kompanija ocjenjuje kao svoj najveći poslovni uspjeh tokom prethodnih mjeseci.


- Hemofarm je i u ovoj jubilarnoj godini kada obilježava 60. rođendan, potvrdio svoju lidersku poziciju, ali prije svega na djelu pokazao šta znači borba za zdravlje ljudi. Od nas se i u vremenima najvećih kriza očekuje da nesmetano radimo i obezbijedimo redovno snabdijevanje tržišta lijekovima. Upravo zato, tokom cijele godine naš cilj je bio da obezbijedimo sigurne uslove za rad zaposlenih i da proizvedemo dovoljno lijekova za sve – kako za naše građane tako i za potrošače u Evropskoj uniji, Rusiji i dr. Radili smo udarnički i iskreno vjerujem da su naši zaposleni zajedno sa zdravstvenim radnicima i farmaceutima bili na prvoj liniji odbrane zdravlja. Upravo zato sam mnogo zahvalan svim ljudima u Hemofamu, u proizvodnim centrima, na terenu kao i onima koji su iz svojih domova pokazali šta sve zajedno možemo da postignemo - ističe generalni direktor Hemofarma dr Ronald Zeliger.

 

ronald-zeliger-hf


Ukoliko poslovne rezultate u ovoj netipičnoj godini poredimo sa onim ostvarenim u 2019, Hemofarm je uvećao obim proizvodnje uz održani nivo od 280 miliona pakovanja. Naime, povećan je obim proizvedenih jedinica za šest odsto tako da je ove godine u Hemofarmovim pogonima proizvedeno 6,5 milijardi tableta i drugih formi.


Hemofarm je tokom vanrednog stanja zaposlenima koji su svakodnevno radili na proizvodnim lokacijama, isplaćivao stimulaciju od 10 odsto plate, a imajući u vidu posljedice koje pandemija ostavlja ne samo na fizičko već i na mentalno zdravlje ljudi, kompanija je zajedno sa Hemofarm fondacijom sprovela program psihološke podrške za zaposlene. Ovaj program obuhvatio je individualne razgovore sa psihologom, tribine i radionice sa psiholozima, kao i brojne stručne tekstove dostupne na internom portalu.


Poznato je da Hemofarm redovno pomaže zdravstvene i druge institucije, a to je bilo posebno važno u vrijeme aktuelne pandemijske krize. Štada i Hemofarm su Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, zemljama u kojima imaju proizvodne pogone, donirali 150 medicinskih monitora u vrijednosti od oko 400.000 eura.


U isto vrijeme, Hemofarm fondacija je sa pet miliona dinara u borbi protiv koronavirusa podržala Šabac i Vršac, gradove u kojima kompanija ima proizvodnju u Srbiji. Dodatno, za zdravstvene radnike u 18 domova zdravlja u BiH donirana je i zaštitna oprema u vrijednosti od skoro 20.000 eura.

 

Promotivni sadržaj

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!