Nakon bure u javnosti

Komšić razgovarao s Vučićem, odluka o ulasku u Srbiju ista za sve državljane BiH

Front22.12.20, 14:17h

Komšić razgovarao s Vučićem, odluka o ulasku u Srbiju ista za sve državljane BiH
Vučić je dodao i da će mjere za građane BiH zbog širenja koronavirusa svakako uskoro biti ukinute

 

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić demantirao je danas u razgovoru s članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem da je uveden različit tretman građana Bosne i Hercegovine prilikom ulaska u Srbiju.


- Predsjednik Vučić je rekao da nije tačna informacija da je uveden različit tretman građana BiH. Za sve građane BiH važi isti tretman - rečeno je Feni iz Komšićevog ureda.


Vučić je dodao da će mjere za građane BiH zbog širenja koronavirusa svakako uskoro biti ukinute, javila je agencija Fena.

 

Podsjećamo, jučer je Uprava Granične policije Srbije obavijestila Graničnu policiju BiH da državljani BiH s mjestom prebivališta u entitetu RS mogu ući u Srbiju bez PCR testa, ali uz obaveznu desetodnevnu izolaciju, dok svi ostali državljani BiH moraju pokazati negativan PCR test na granici.

 

Ova odluka izazvala je burne reakcije u BiH, zbog čega su danas reagirale pojedine stranke. U SDA su kazali da je ova odluka diskriminatorska.

 

(/Fena/DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 35

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još