Nisu se držali dogovorenog

Prve pukotine u Koaliciji za Mostar? DF ljut na SDA zbog 'miniranja' Sergeja Šotrića

Front22.12.20, 09:18h

Prve pukotine u Koaliciji za Mostar? DF ljut na SDA zbog 'miniranja' Sergeja Šotrića
Nezadovoljni dužnosnik DF-a zatim je kazao kako će ovo povući sa sobom određene korake, te dovesti u pitanje ostanak DF-a u Koaliciji za Mostar, koja po trenutnom stanju ima 12 mjesta u Gradskom vijeću Mostara

Prvi čovjek Demokratske fronte (DF) u HNŽ, prof. Ahmed Džubur, sinoć je gostujući na Federalnoj televiziji u emisiji “Odgovorite ljudima” optužio koalicijske partnere na mostarskim izborima, vjerovatno SDA, kako se nisu držali dogovorenog i forsirali nezavisnog kandidata Sergeja Šotrića.

 

Džubur je, hvaleći Šotrića kao čovjeka koji je puno doprinosio obnovi Mostara i radu ansambla “Mostarske kiše”, te čija porodica je teško stradala u zadnjem ratu, kazao kako su grubo izigrani jer su koalicijski partneri izbornim inženjeringom isforsirali druga dva kandidata, koja su, kako kaže Džubur, potpuno nepoznata široj javnosti.

 

Nezadovoljni dužnosnik DF-a zatim je kazao kako će ovo povući sa sobom određene korake, te dovesti u pitanje ostanak DF-a u Koaliciji za Mostar, koja po trenutnom stanju ima 12 mjesta u Gradskom vijeću Mostara.

 

(Pressmedia.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 41

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još