Sud BiH

Enveru Buzi ukinuta prvostepena presuda za ratni zločin

Hronika17.12.20, 10:46h

Enveru Buzi ukinuta prvostepena presuda za ratni zločin
Prvostepenom presudom od 30.9.2019. godine optuženi Enver Buza oglašen je krivim što je počinio krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva

 

Apelaciono vijeće Odjela I za ratne zločine, odlučujući o žalbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine i žalbi braniteljice optuženog Envera Buze, nakon javne sjednice vijeća održane 2. oktobra ove godine, donijelo je rješenje kojim je uvažena žalba braniteljice optuženog Envera Buze te je ukinuta presuda Suda Bosne i Hercegovine od 30. septembra 2019. godine i određeno održavanje pretresa pred vijećem Apelacionog odjeljenja.

 

- Prvostepenom presudom od 30.9.2019. godine optuženi Enver Buza oglašen je krivim što je počinio krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz člana 142. Krivičnog zakona Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, u vezi sa članom 30. istog zakona. Sud mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 12 godina – saopćeno je iz Suda BiH.

 

(FENA/md)

 

 Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!