Nakon Tegeltijine ostavke

Sanela Gorušanović-Butigan privremena predsjednica VSTV-a

Front16.12.20, 12:32h

Sanela Gorušanović-Butigan privremena predsjednica VSTV-a
Za člana VSTV-a BiH izbrana je u junu 2020. godine iz reda sudija kantonalnih i općinskih sudova Federacije Bosne i Hercegovine

 

Sanela Gorušanović-Butigan izabrana je danas izabrana za privremenu predsjednicu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BIH.

 

Sanela Gorušanović-Butigan rođena je u Sarajevu 1974. godine, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1998. godine.

 

Pripravnički staž je obavila na Općinskom sudu II Sarajevo u periodu od 1999. do 2001. godine, a pravosudni ispit položila u junu 2001. godine pred Komisijom Federalnog ministarstva pravde.

 

Kao stručna saradnica Općinskog suda u Sarajevu je radila od septembra 2001. do marta 2007. godine.

 

Za sudiju Općinskog suda u Sarajevu je imenovana u martu 2007. godine, gdje u kontinuitetu do danas radi na parničnom odjeljenju. Paralelno obavlja i dužnost zemljišno - knjižnog sudije u Zemljišno - knjižnom uredu Općinskog suda u Sarajevu.

 

Predavač i učesnik većeg broja seminara, savjetovanja i konferencija u oblasti primjene Zakona o zaštiti od klevete i člana 10. Europske konvencije o ljudskim pravima i temeljnim slobodama, te međunarodnim projektima pod pokroviteljstvom VSTV-a BiH.

 

Za člana VSTV-a BiH izbrana je u junu 2020. godine iz reda sudija kantonalnih i općinskih sudova Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Na sjednici VSTV-a BiH održanoj 24.6.2020. godine izabrana je za potpredsjednicu VSTV-a BiH.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još