Ne prihvata kvalifikaciju, niti optužbu Tužilaštva

Jelka Milićević o aferi 'Respiratori': Neću podnijeti ostavku, savjesno smo radili svoj posao

Front15.12.20, 13:49h

Jelka Milićević o aferi 'Respiratori': Neću podnijeti ostavku, savjesno smo radili svoj posao
Potpuni legitimitet imam. Znači, ako sam ja nesavjesno obavljala svoj posao, neko to mora dokazati i pokazati, rekla je Milićević

 

Zamjenica premijera Federacije BiH i federalna ministrica financija Jelka Milićević izjavila je danas u Sarajevu da neće podnijeti ostavku odgovarajući na novinarsko pitanje u vezi slučaja s respiratorima.

 

- Potpuni legitimitet imam. Znači, ako sam ja nesavjesno obavljala svoj posao, neko to mora dokazati i pokazati. U ovom trenutku nije to pitanje savjesnog rada ministra finansija, to je pitanje savjesnog rada Ministarstva finansija. Mi imamo zakone. Ti zakoni u svakom segmnetu, u svakom trenutku su ispoštovani do kraja - rekla je Milićević.

 

Samim tim, kako je istakla, ne prihvata kvalifikaciju, niti optužbu koju je uputilo Tužilaštvo.

 

- Svim silama ću se truditi i ja i Ministarstvo finansija da pokažemo i dokažemo da mi vrlo, vrlo savjesno obavljamo svoj posao. Upravljati budžetom od pet milijardi KM i da vam neko kaže bez ikakvog argumenta da nesavjesno obavljate svoj posao, to je uvreda za struku, posebno uvreda za ministra finansija. S ovog mjesta odgovorno tvrdim da ne želim dati ostavku, neću dati ostavku dok to ne zatraži neko ko ima mandat da to zatraži od ministra finansija u Vladi FBiH -  dodala je Milićević.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još