Bivši igrač i trener Fk Željezničar

U 65. godini preminuo Milomir Odović

Sport15.12.20, 11:18h

U 65. godini preminuo Milomir Odović
FK Željezničar izražava najiskrenije saučešće porodici, prijateljima i svim ožalošćenima. Oda majstore, počivaj u miru

 

Bivši igrač i trener Fudbalskog kluba Željezničar Milomir Odović preinuo je u 65. godini života, potvrđeno je iz kluba.

 

Odović je rođen 1955. godine, a prve fudbalske korake veže za Slogu iz Ilijaša. Ipak, još kao junior je prešao u Željezničar. Debitantski nastup za prvi tim je ubilježio u sezoni 1974./1975. nakon čega je vrlo brzo izborio mjesto u početnoj postavi. Igrajući za naš klub do 1985. godine, Odović je skupio 262 zvanična nastupa, pri čemu je postigao i 25 golova. Poslije toga je igrao još za austrijske klubove VÖEST Linz i Spittal, a karijeru je okončao u Bosni iz Visokog.

 

Trenersko ime je izgradio u FK Željezničar i Premijer ligi BiH. Kao "vojnik" Kluba odazivao se na svaki poziv, a Plave je vodio u tri navrata, sakupivši ukupno 71 utakmicu na klupi Željezničara. Pored rada u prvom timu, dugo godina je bio uposlenik Omladinske škole FK Željezničar.

 

Odović je preminuo u 65. godini života nakon duge i teške borbe s bolešću.

 

- FK Željezničar izražava najiskrenije saučešće porodici, prijateljima i svim ožalošćenima. Oda majstore, počivaj u miru - saopćeno je iz FK Željezničar.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!