VIDEO/ Ovo nisu očekivale

Sestre iz Sarajeva snimile cover 'Simpsona', pa im se javili iz Disneyja/FOX-a: 'Osjećamo se još kao da je sve ovo san'

Mediji10.12.20, 19:31h

Sestre iz Sarajeva snimile cover 'Simpsona', pa im se javili iz Disneyja/FOX-a: 'Osjećamo se još kao da je sve ovo san'
Ariana na svom Instagram profilu objavljuje brojne obrade pjesama popularnih izvođača, otkrila je da najviše uživa svirati i snimati sa sestrom koja je vrlo vješta na klaviru te se nada kako će u budućnosti stvoriti i neka autorska djela

 

Sestre Ariana i Ella Piknjač iz Sarajeva snimile su cover serije The Simpsons, a njihova obrada na klaviru i flauti oduševila je autore serije te su je iskoristili na odjavnoj špici jedne od epizoda.

 

"Ella i ja smo ovu obradu, kao i svaku drugu, objavile na YouTube kanalu i Instagramu. Jako smo se iznenadile kada je naš cover postao viralan na kanalu YouTube, gdje trenutno ima više od 2.7 miliona pregleda. Jedno jutro sam dobila mail od direktora muzičkog odjela u Walt Disneyju/FOX-u u kojem su me pitali za dozvolu da iskoriste našu izvedbu u jednoj od budućih epizoda. Također su mi rekli da su producenti The Simpsonsa pronašli naš video na YouTubeu i bili su oduševljeni", rekla je Ariana Piknjač za Nezavisne.

 

 

"Osjećamo se još kao da je sve ovo san. Prvenstveno smo morale aranžirati poznatu melodiju The Simpsons theme za flautu i klavir i prilagoditi notni tekst mogućnostima instrumenta. Snimile smo za pola sata, ali smo aranžirale i vježbale nekoliko dana prije toga", dodala je Ariana.

 

Ariana na svom Instagram profilu objavljuje brojne obrade pjesama popularnih izvođača, otkrila je da najviše uživa svirati i snimati sa sestrom koja je vrlo vješta na klaviru te se nada kako će u budućnosti stvoriti i neka autorska djela.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ariana Piknjač (@arianaflute)

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook