FOTO/ Nakon izjave Sonje Karadžić Jovičević

Uklonjena tabla s imenom ratnog zločinca Radovana Karadžića sa Studentskog doma na Palama

Front10.12.20, 17:07h

Uklonjena tabla s imenom ratnog zločinca Radovana Karadžića sa Studentskog doma na Palama
Politički je naivno i kratkovido vjerovati da je ta tabla stvarni razlog političkih dešavanja, ona je samo sredstvo. Nadam se da će uklanjanjem ove table biti stavljena tačka na daljnje zloupotrebe imena moga oca i moje porodice, istakla je Karadžić Jovičević

 

Tabla s imenom ratnog zločinca Radovana Karadžića na Studentskom domu na Palama danas je uklonjena.

 

Uklanjanje ploče uslijedilo je nakon što je Sonja Karadžić Jovičević, kćerka Radovana Karadžića, na pres-konferenciji u Banjoj Luci izjavila da je krajnje vrijeme da se ime njenog oca prestane zloupotrebljavati, te da tabla s njegovim imenom na Studentskom domu na Palama treba da bude sklonjena.

 

Dodala je da je nevjerovatno da se nakon pet godina od postavljanja te table i dalje vodi spor oko toga.

 

- Politički je naivno i kratkovido vjerovati da je ta tabla stvarni razlog političkih dešavanja, ona je samo sredstvo. Nadam se da će uklanjanjem ove table biti stavljena tačka na daljnje zloupotrebe imena moga oca i moje porodice – istakla je Karadžić Jovičević.   

 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 93

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još