VIDEO/ Poznato još jedno ime

Konaković potvrdio: Adnan Delić bit će novi ministar privrede u Kantonu Sarajevo

Front09.12.20, 19:02h

Konaković potvrdio: Adnan Delić bit će novi ministar privrede u Kantonu Sarajevo
Adnan Delić će biti ministar privrede Kantona Sarajevo, stranački organi su donijeli tu odluku jednoglasno. On je osvježenje na političkoj sceni i sigurni smo da će imati i podršku partnera iz koalicije, potvrdio je Konaković

 


Predsjednik Naroda i Pravde je na N1 televiziji potvrdio još jedno ime za sastav Vlade KS. Novi ministar privrede bit će Adnan Delić koji je kao nestranački kadar bio kandidat Četvorke na lokalnim izborima održanim 15. novembra 2020. godine za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo, prenosi Pressmedia.ba.

 

On je u utrci za načelničku poziciju izgubio od Semira Efendića kadra Stranke demokratske akcije. Efendić je osvojio 21.100 glasova, dok je Delić osvojio 19.911 glasova.

 

“Adnan Delić će biti ministar privrede Kantona Sarajevo, stranački organi su donijeli tu odluku jednoglasno. On je osvježenje na političkoj sceni i sigurni smo da će imati i podršku partnera iz koalicije”, potvrdio je Konaković.

 

Adnan Delić (35) dolazi iz realnog sektora s pozicije odgovorne osobe i direktora marketinga jedne od najvećih bosanskohercegovačkih IT kompanija. Obnašajući tu funkciju, bio je zadužen za sklapanje i realizaciju marketinških ugovora s klijentima, razvoj poslovanja i upravljanje imidžom firme. Polaznik je i Leadership Programa prestižnog američkog Adizes Instituta, namijenjenog razvoju vještina najvišeg nivoa menadžera i ovladavanju alatima organizacione transformacije u kompanijama.

 

Osnivač je i predsjednik Upravnog odbora humanitarne organizacija dobro.ba, koja okuplja više od hiljadu i po donatora i koja je do sada realizirala stotine akcija širom zemlje. Delić je i osnivač Sportskog udruženja Fair Play, te donedavno predsjednik i glavni organizator malonogometne lige Fair play za odrasle i djecu i jedan od pokretača memorijalnog turnira “Ramiz Salčin”, koji osam, odnosno tri godine zajedno okupljaju oko 600 učesnika, kao i član Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.

 

Adnan Delić je rođen 6.10.1985. u Maglaju, profesor je sporta i tjelesnog odgoja, oženjen je i otac dvoje djece.

 

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 49

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još