Danas se okupljaju u Glavnom centru u Zetri

CIK naredio ponovno brojanje glasačkih listića iz pet osnovnih izbornih jedinica: Novo Sarajevo, Brčko distrikt, Živinice...

Front09.12.20, 15:53h

CIK naredio ponovno brojanje glasačkih listića iz pet osnovnih izbornih jedinica: Novo Sarajevo, Brčko distrikt, Živinice...
Naredba će biti objavljena na web stranici Centralne izborne komisije BiH i smatrat će se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu

 

Centralna izborna komisija BiH danas je donijela Naredbu kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje brojanje glasačkih listića na pojedinim biračkim mjestima iz pet osnovnih izbornih jedinica: Osmaci, Brčko Distrikt BiH, Srebrenik, Novo Sarajevo i Živinice.

 

Ponovna brojanja po navedenoj naredbi će početi danas u popodnevnim satima u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu (Zetra), a u skladu sa dinamikom brojanja glasačkih listića iz prethodnih naredbi.

 

Naredba će biti objavljena na web stranici Centralne izborne komisije BiH i smatrat će se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.

 

U skladu sa Izbornim zakonom BiH kandidati političkih stranaka, koalicija, listi nezavisnih kandidata i nezavisni kandidati i kandidat s liste pripadnika nacionalnih manjina koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditirani posmatrači, mogu biti prisutni u toku ponovnog brojanja, saopćeno je iz CIK-a.   

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!