Redovna profesorica na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu

Melika Husić-Mehmedović potvrdila kandidaturu za ministricu visokog obrazovanja KS

Front08.12.20, 10:39h

Melika Husić-Mehmedović potvrdila kandidaturu za ministricu visokog obrazovanja KS
Prof. dr Husić-Mehmedović je redovna profesorica marketinga na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, te direktorica Centra za interdisciplinarne studije Univerziteta u Sarajevu

 

Prof. dr Melika Husić-Mehmedović potvrdila je Feni da je kandidatkinja za ministricu nauke, visokog obrazovanja i mladih Kantona Sarajevo.

 

Kako je kazala, o prioritetima svog rada govorit će ukoliko bude izabrana na tu funkciju.

 

Prof. dr Husić-Mehmedović je redovna profesorica marketinga na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, te direktorica Centra za interdisciplinarne studije Univerziteta u Sarajevu. Obnašala je i funkciju prodekana za nastavu, ali i vodila Centar za odnose s javnošću Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

 

Objavila je više istraživanja u području luksuzne potrošnje, neuromarketinga, životnog stila i kulture u različitim referentnim časopisima.

 

Predstavljala je svoja istraživanja na više od 30 međunarodnih naučnih konferencija, uključujući ACR, EMAC i Makromarketing. Članica je Odbora za ekonomske nauke pri Akademiji nauka i umjetnosti BiH.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!