'Abnormalne vibracije'

Upozorila na grešku koju mnogi rade kad stavljaju veš na pranje: Opasno je!

Auto & Dom07.12.20, 11:15h

Upozorila na grešku koju mnogi rade kad stavljaju veš na pranje: Opasno je!
Neke komentatorice složile su se s njom i priznale da su i same osjetile posljedice

 

Jedna majka upozorila je ljude na internetu u Facebook grupi na čestu pogrešku koju mnogi rade kada stavljaju odjeću na pranje u veš ma, a koja može imati štetne posljedice, piše Daily Mail.

 

Kako je objasnila, na svojoj je perilici ugledala naljepnicu s uputama na kojoj je pisalo da pranje vodonepropusne odjeće može rezultirati ozljedom jer dehidrirana tkanina uzrokuje "abnormalne vibracije" u stroju.

 

Vreće za spavanje, kabanice, skijaška oprema, prekrivači za pelene i gumene prostirke navedeni su kao primjeri vodonepropusnih predmeta neprikladnih za pranje u veš mašini.

 

Upute za njegu vodonepropusnih predmeta kažu da ih nikada ne treba prati uobičajenim deterdžentom ili omekšivačem tkanine koji bi mogli ošteti materijal s vodonepropusne prevlake. Također je navedeno i da se vodonepropusna odjeća treba prati odvojeno i nikako miješati s drugom odjećom.

 

ves-masina-upozorenja

 

Objava žene izazvala je lavinu komentara, a neki korisnici poručili su da godinama peru vodonepropusnu odjeću u veš mašini i da se nikada ništa nije dogodilo.

 

"Nije mi jasno na kakvu povred se misli? Upozoravaju li upute na ozljeđivanje ljudi ili oštećenje mašine?" napisala je komentatorica,

 

"Već dugo vremena perem vodonepropusnu odjeću u veš mašini i uvijek bude sve u redu", napisala je druga.

 

Neke komentatorice složile su se s njom i priznale da su i same osjetile posljedice.

 

"Nakon što sam oprala svoju vodonepropusnu jaknu u veš mašini, više nije bila vodonepropusna", otkrila je jedna.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!