Jutros racije

U Turskoj nova hapšenja: Policija u Izmiru privela 66 osumnjičenih za povezanost sa organizacijom FETO

Front04.12.20, 12:02h

U Turskoj nova hapšenja: Policija u Izmiru privela 66 osumnjičenih za povezanost sa organizacijom FETO
FETO je odgovorna za krvavi pokušaj puča u Turskoj u noći 15. jula 2016. godine

 

Turska policija provodi još jednu veliku akciju privođenja osoba osumnjičenih za veze s terorističkom organizacijom FETO, a tokom jutrošnjih racija u Izmiru je slobode lišeno 66 osumnjičenih lica, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Policijska akcija je pomno pripremana s obzirom da su osumnjičeni za terorizam često mijenjali adrese koje su iznajmljivali posredstvom rodbine, a među privedenim je i M.B. Karsiyaka, zet Mustafe Ozcaka koji slovi za jednog od čelnika terorističke mreže FETO u Turskoj.

 

Tokom policijske akcije zaplijenjene su veće količine falsificiranih ličnih dokumenata, novca u različitim valutama i digitalni materijal koji će biti korišten kao dokazni materijal u nastavku istrage koju vodi ured tužilaštva u Izmiru.

 

Privedeni osumnjičenici su predati nadležnim pravosudnim institucijama na dalje procesuiranje.

 

Teroristička organizacija Fetullahci (FETO) odgovorna je za krvavi pokušaj puča u Turskoj u noći 15. jula 2016. godine. Tokom pokušaja puča u Turskoj poginula je 251, a ranjeno oko 2.200 osoba.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još