u formi prijedloga

Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvojio izmjenu Zakona o doprinosima

Front02.12.20, 13:12h

Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvojio izmjenu Zakona o doprinosima
Cilj je stimuliranje zapošljavanja potrebne stručne radne snage u radno-intenzivnim i niskoakumulativnim djelatnostima koje su pretežno orijentirane na izvoz

 

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio je u formi prijedloga izmjenu Zakona o doprinosima kojom se treba produžiti rok do 31. decembra 2022. godine za primjenu člana 20a, koji se odnosi na plaćanje doprinosa na povlaštenu osnovicu, koju čini proizvod prosječne plaće i koeficijenta 0,29, ukoliko se zaposleniku isplaćuje mjesečna plaća u visini do 60 posto prosječne mjesečne neto plaće u Federaciji BiH.

 

Cilj je stimuliranje zapošljavanja potrebne stručne radne snage u radno-intenzivnim i niskoakumulativnim djelatnostima koje su pretežno orijentirane na izvoz (više od 90 posto) i  jačanje konkurentnosti na inostranom tržištu, prvenstveno u tekstilnoj, kožnoj i industriji obuće, kao i stvaranju uslova za veću zainteresovanost za investicijska ulaganja u taj sektor.

 

(Fena/mr)Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!