Denis Zvidzić, dopredsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH

Strancima u BiH poslati poruku da nasilje neće biti tolerisano! Potrebno je dopuniti član koji se odnosi na razloge za protjerivanje

Front01.12.20, 14:59h

Strancima u BiH poslati poruku da nasilje neće biti tolerisano! Potrebno je dopuniti član koji se odnosi na razloge za protjerivanje
Zvizdić je predložio da se u tom kontekstu omogući protjerivanje stranih državljana koji su pravosnažno osuđeni za prekršaje s elementima nasilja ili kršenje javnog reda i mira

 

Dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić (SDA) uputio je danas u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku izmjenu i dopune Zakona o strancima BiH kako bi se jasno poslala poruka da nasilje neće biti tolerirano.

 

Kako je ocijenio na Twitter profilu država kroz sistem generalne prevencije treba poslati jasnu poruku migrantima/strancima koji borave u BiH da neće biti tolerirano nasije i kršenja javnog reda i mira u BiH te da to može biti zakonski razlog za stavljanje pod nadzor i deportaciju.

 

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o strancima BiH je da se izmijeni i dopuni član koji se odnosi na razloge za izricanje mjere protjerivanja stranim državljanima.

 

Zvizdić je predložio da se u tom kontekstu omogući protjerivanje stranih državljana koji su pravosnažno osuđeni za prekršaje s elementima nasilja ili kršenje javnog reda i mira.

 

Precizirano je i da će nadležni organi moći izricati mjere protjerivanja i za krivična djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, a ne samo za krivična djela koja se odnose na trgovinu opojnom drogom.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još