VIDEO/ Lideri HDZ-a i SNSD-a poslije sastanka

Dodik očekuje fer i poštene izbore u Mostaru, Čović govorio o ambicijama da HDZ ima svog gradonačelnika

Front01.12.20, 14:06h

Dodik očekuje fer i poštene izbore u Mostaru, Čović govorio o ambicijama da HDZ ima svog gradonačelnika
Pozvao je birače srpske nacionalnosti da izađu na izbore i da svoj glas daju listi "koja predstavlja i okuplja autentične predstavnike srpskog naroda"

 

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ocijenio je važnim da se predstojeći izbori za Gradsko vijeće Mostara održe u fer i poštenim uvjetima, te je pozvao mostarske Srbe da izađu na izbore i svoj glas daju listama koje okupljaju "autentične predstavnike srpskog naroda".

 

- SNSD je sačinio zajedno s drugim političkim faktorima srpskog naroda ovdje zajedničku listu i mi imamo ambiciju da budemo vidljivi u Gradskom vijeću Mostara - kazao je Dodik u utorak novinarima u Mostaru nakon sastanka s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i stranačkim izaslanstvima.

 

Istaknuo je kako do izbora ima još vremena te da nadležni trebaju osigurati da ti izbori budu fer i pošteni te da ne bude nikakvih zlouporaba.

 

Pozvao je birače srpske nacionalnosti da izađu na izbore i da svoj glas daju listi "koja predstavlja i okuplja autentične predstavnike srpskog naroda".

 

- Ovo im je prilika da glasaju i da imamo vidljive predstavnike u Gradskom vijeću, da na bazi toga s partnerima u Gradskom vijeću razgovaramo o participiranju i uključivanju u sustav odlučivanja u Gradu Mostaru – istaknuo je Dodik.

 

On je uspješnom ocijenio suradnju SNSD-a i HDZ-a BiH i pritom negirao da se rado o "savezu protiv nečega", istaknuvši kako će razgovore voditi i sa svima drugim relevantnim političkim sugovornicima.

 

Domaćin današnjeg sastanka Dragan Čović kazao je kako se pored predstojećih lokalnih izbora u Mostaru na sastanku razgovaralo i o svim drugim aktualnim stvarima u BiH.

 

- Upoznao sam Dodika oko stvari na kojima mi radimo, kratko smo prošli rezultate lokalnih izbora te smo iskazali jednu svoju razinu zadovoljstva. Kratko sam ga upoznao o ambicijama HDZ-a BiH u Gradu Mostaru, što mislimo uraditi do izbora kako bi sve proteklo u najboljem redu i, naravno, o ambicijama HDZ-a da ima svog gradonačelnika - kazao je Čović.

 

Upitani što očekuju od današnje sjednice Vijeća za provedbu mira u Sarajevu, predsjednik SNSD-a je kazao kako prvi put čuje da se danas održava ta sjednica, dok je čelnik HDZ-a ponovio kako je već odavno došlo vrijeme da se transformira Ured visokog predstavnika.

 

Nakon razgovora s Čovićem izaslanstvo SNSD-a predvođeno Dodikom održalo je sastanak s predstavnicima mostarskih Srba.

 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još