Vijeće za provedbu mira o Dejtonu i situaciji u BiH

Danas počinje dvodnevno zasjedanje Upravnog odbora PIC-a: Očekuje se kritički komunike zbog napada na Inzka i OHR

Front01.12.20, 11:43h

Danas počinje dvodnevno zasjedanje Upravnog odbora PIC-a: Očekuje se kritički komunike zbog napada na Inzka i OHR
Kako je saopćeno, komunike sa sastanka Vijeća za provedbu mira će biti dostavljen medijima putem e-maila i objavljen na web stranici OHR-a sutra, 2. decembra

 

Politički direktori zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (Peace Implementation Council – PIC) sastat će se putem video-linka danas i sutra, 1. i 2. decembra 2020. godine, kako bi razmatrali provedbu Općeg okvirnog sporazuma za mir i sveukupnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

 

Kako je saopćeno, komunike sa sastanka Vijeća za provedbu mira će biti dostavljen medijima putem e-maila i objavljen na web stranici OHR-a sutra, 2. decembra.

 

Očekuje se da PIC donese vrlo kritički komunike a posebno u svjetlu napada na Ured visokog predstavnika BiH i na Valentina Inzka. Sve su glasniji napadi i zahtjevi iz bh. entiteta Republika Srpska da se ugasi OHR. Na posljednjoj sjednici Vijeća sigurnosti UN-a na kojoj su se obratili predsjednici SNSD-a i HDZ BiH Milorad Dodik i Dragan Čović ambasadori su vrlo jasno osudili napade na Inzka te dali punu podršku u radu visokog predstavnika.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!