Reakcija bivšeg načelnika

Ćamil Duraković: Ovo u Srebrenici je bio organizirani kriminal

Front01.12.20, 10:34h

Ćamil Duraković: Ovo u Srebrenici je bio organizirani kriminal
On ističe kako je Inicijativa promptno reagirala još na dan izbora kada su CIK-u prijavljene sve neregularnosti

 

Ohrabrujuće je to da me jutros probudila vijest o akciji SIPA-e u Srebrenici povodom prijava za izborne malverzacije koje su dostavljene pa i od nas, rekao je u izjavi za Raport Ćamil Duraković, bivši načelnik Srebrenice i član Inicijative Moja adresa: Srebrenica.


 
“To je bila jedna općepoznata stvar, da su pojedinci koji nose bošnjačka imena radili za kanidata srpske liste. Ni samo da su počinili krivično djelo, to je bilo i nešto nemoralno. Kidnepovali su volju Bošnjaka”, kaže Duraković.

 

On ističe kako je Inicijativa promptno reagirala još na dan izbora kada su CIK-u prijavljene sve neregularnosti.

 

“CIK je proslijedio tu prijavu. To je organizirani kriminal, jer se radi o skupini ljudi i ja se nadam da će Tužilaštvo BiH ovo odraditi do kraja da se pošalje jasna poruka da to više ne može”, navodi Duraković.


 
On je potvrdio da su osumnjičeni članovi SDP-a, tačnije predsjednik Općinske organizacije Bego Bektić te članovi Muamer Hamzić i Enver Hamzić.

 

“Ovo je mala čaršija, sve se zna. Ne možete ovdje ništa sakriti”.

 

“SDP nije htio podržati Aliju Tabakovića na izborima i to je bila jasna politička poruka. Međutim, ne vjerujem da je ovo bila politika SDP-a, već interes pojedinaca u Srebrenici. Svi smo vidjeli tu prisnost Bektića sa Grujičićem i znali smo da tu nešto nije uredu. Dakle, ovo sigurno nije politika Nermina Nikšića, Denisa Bećirovića ili Damira Mašića, to su časni i pošteni ljudi. Ja vjerujem da su i oni iznenađeni ovim što se dešava”, ističe Duraković.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još