NAKON IZVJEŠTAJA, ODLUKA CIK-A

Zbog nepravilnosti naređeno ponovno brijanje listića u Novom Sarajevu, Gradišci i Trebinju

Hronika29.11.20, 14:31h

Zbog nepravilnosti naređeno ponovno brijanje listića u Novom Sarajevu, Gradišci i Trebinju
Navedene aktivnosti bit će provedene u Glavnom centru za brojanje u ponedjeljak, s početkom u 16 sati (Zetra, Sarajevo)

 


Na osnovu izvještaja Glavnog kontrolora za obradu, unos i potvrdu rezultata glasanja za Lokalne izbore 2020. godine o utvrđenim nepravilnostima prilikom objedinjavanja izbornih rezultata Centralna izborna komisija (CIK) BiH donijela je naredbu, na 91. (hitnoj, korespodentnoj) sjednici održanoj danas, kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje da izvrši brojanje glasačkih listića i utvrdi rezultate izbora sa nekoliko redovnih biračkih mjesta.


- U osnovnoj izbornoj jedinici Gradiška na biračkom mjestu  010B066 po političkim subjektima i kandidatima za Skupštinu grada Gradiška, u osnovnoj izbornoj jedinici Novo Sarajevo na biračkom mjestu 139A091 po političkim subjektima i kandidatima za Općinsko vijeće Novo Sarajevo i  u osnovnoj izbornoj jedinici Trebinje na biračkom mjestu 183B004 po političkim subjektima i kandidatima za Skupštinu grada Trebinje - navodi se u saopćenju iz CIK-a BiH. 


Navedene aktivnosti bit će provedene u Glavnom centru za brojanje u ponedjeljak, s početkom u 16 sati (Zetra, Sarajevo).


- Akreditirani posmatrači za navedena biračka mjesta političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši brojanje i utvrđivanje rezultata izbora, mogu biti prisutni u toku brojanja kao i akreditirani posmatrači za Glavni centar za brojanje, o čemu će biti obavješteni – saopćeno je iz Ured za informiranje CIKBiH.

 

(FENA/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!