IZ PLATFORME ZA PROGRES UOČI IZBORA

Sporazum o podjeli Mostara bacili u smeće, Hadžikadić poručio: 'Idemo sami, nećemo biti dio ovakve koalicije!'

Front25.11.20, 20:19h

Sporazum o podjeli Mostara bacili u smeće, Hadžikadić poručio: 'Idemo sami, nećemo biti dio ovakve koalicije!'
Predsjednik Platforme za progres dotakao se i sporazuma koje su kreirale dvije vladajuće političke stranke u Mostaru i istakao da je to dogovor koji nastavlja podijelu u Mostaru i to se mora promjeniti

 

 


Platforma za progres danas je Dan državnosti Bosne i Hercegovine obilježila u Mostaru na nekoliko lokacija. Uz različit program i sadržaj jasno su poručili kakvu Bosnu i Hercegovinu žele i koliko je Mostar važan u kreiranju takve Bosne i Hercegovine.  
Ispred Gradske vijećnice upriličena je kratka svečanost povodom Dana državnosti ali i povodom druge godišnjice Platforme za progres. 


Predsjednik Platforme za progres prof. dr. Mirsad Hadžikadić je istakao simboliku mjesta obzirom da Mostar dočekuje izbore nakon dvanaest godina čekanja.


- Mostar je veoma važan, za nas je on ključ cijele Bosne i Hercegovine. Danas je Dan državnosti čestitam svim građanima ovaj izuzetno značajan dan. Danas je također dvije godine od postojanja Platforme za progres i mi smo veoma zadovoljni i ponosni na ovo što smo ostvarili do sada - poručio je predsjednik Platforme u uvodnom obraćanju. 

 

platforma-za-progres-mostar-3


Nakon obraćanja predsjednika stranke prisutnim su se obratili i predsjednik Gradskog odbora Mostar Mak Mehić


- Mi danas osim što slavimo Dan državnosti Bosne i Hercegovine slavimo i dvije godine od osnivanja pokreta Platforma za progres. Oči svih naših iskri su uprte u Mostar, tu pažnju smo danas usmjerili na Gradsku vijećnicu koja je naš cilj, i zbog toga smo tu - istakao je Mak Mehić koji se u nastavku osvrnuo posebno na mlade ljude i dodao da mladi neće ništa da rade jer im sistem ništa ne daje, a sistem im neće ništa dati dok nešto ne urade. 


- Danas smo ovdje u Mostaru, ispred Gradske vijećnice, na ovaj svečan dan da skrenemo pažnju da u Mostaru iako su lokalni izbori ustvari se odlučuje skoro o sudbini države. U Mostaru nisu samo lokalni izbori, to je referendum u kojem smjeru će otići ova država, da li ćemo krenuti putem Brisela ili unazad u feudalizam. Nadam se da će građani prepoznati ovu novu stvaralačku snagu Platforme za progres i podržati na izborima - izjavila je Amna Popovac, kandidat na listi za Grad Mostar. 

 

platforma-za-progres-mostar-1


Predsjednik Platforme za progres dotakao se i sporazuma koje su kreirale dvije vladajuće političke stranke u Mostaru i istakao da je to dogovor koji nastavlja podijelu u Mostaru i to se mora promjeniti. 


- Iz tog razloga smo odlučili da idemo sami jer koalicija koja je napravljena da brani ovakav dogovor ne može donijeti dobro Mostaru - istakao je Mirsad Hadžiakadić. 


U to ime Platforma za progres je danas dokument Sporazuma bacila u kantu za smeće ispred Gradske vijećnice u Mostaru. 


Nakon svečanog obraćanja, upriličen je i performans umjetnika iz Sarajeva sa porukom da je vrijeme da izađemo iz tame za Mostar i čitavu Bosnu i Hercegovinu. 


- Nadam se da ćemo uspjeti ući u Vijeće i da ćemo svojim aktivnostima doprinijeti boljitku Mostara. Mostar je grad koji je uvijek bio bogat svojim različitostima, bogat u svojoj privredi, kulturi, humoru i ne smije da bude simbol podjele i mržnje - poručio je Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres na kraju svečanosti. 


Nakon programa i performansa upriličenog ispred Gradske vijećnice, delagacija i gosti Platforme za progres uputili su se na brdo Fortica iznad Mostara gdje je uz prigodan program obilježena druga godišnjica ove stranke. 

 

platforma-za-progres-mostar-4


U sklopu dnevnih aktivnosti povodom obilježavanja Dana državnosti predstavnici Platforme za progres Mostar bili su jutros i na Partizanskom spomen obilježlju te mostarskim Šehitlucima, gdje je položeno cvijeće i odana počast u sklopu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine - saopšteno je iz ove stranke. 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 39

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još